Sarıtaşlı paylaştığı tweet ile 15 Temmuz'da gerçekleşen FETÖ darbesinde darbeci Semih Terzi'ye sahip çıkarak kritik bir göreve imza attıktan sonra şehit düşen 15 Temmuz Kahramanı Astsubay Ömer Halisdemir'e "asıl darbeci" ithamında bulundu. Sarıtaşlı'nın paylaşımı sosyal medyada büyük yankı bulurken partisi de harekete geçti. Partiden kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilen Sarıtaşlı, Tokat'ta Türk Ceza Kanunu'nun 215'nci maddesine göre suçu ve suçluyu övme suçundan gözaltına alındı.

Sabah'ta çıkan habere göre, Sarıtaşlı Tokat Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde, "2016 yılında darbe girişimi olduğundan beri yazılı ve görsel medyayı yakından takip ederek darbeyle ilgili her türlü haberi okudum. Bir sürü bilgi kirliliği olduğunu gördüğümden dolayı "Semih Terzi'nin tersine asıl darbecinin Halis Demir olduğunu biliyorsunuz dimi" şeklindeki yorumu yaptım. Semih Terzi isimli şahsı da tanımam Halis Demir isimli şahsı da tanımam. Yaptığım yorumdan dolayı pişmanlık duyup önce yapmış olduğum twit paylaşımımı sildim. Daha sonrada hesabımı kapattım. 24 yıldır aktif olarak siyaset yapıyorum, ilk defa böyle bir hata yaptım" diyerek "yalanın bu kadarına da ped!" dedritti.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı da konuyla ilgili açıklama yaparak Sarıtaşlı hakkında "suçu ve suçluyu övme suçundan" soruşturma başlatıldığını açıkladı.