Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in gece başlayan ve şiddetini artıran olağanüstü yağışla adeta afete maruz kaldığını söyledi.

 


 

Soyer, ilçelerin ardından merkezde de derelerin taştığına işaret ederek, şöyle konuştu:

''Ekiplerimiz gece boyu teyakkuzdaydı, şu an da görevinin başında. Zorunlu olmayan hemşehrilerimizin sabah trafiğe çıkmamasını rica ediyoruz. Sokakta kalan, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımız 361 00 82 numarasından güçsüzler evimize ulaşabilir. Birlikte bu afeti de aşacağız. Yağmurda Hacı Ahmet, Mehmetçik, Hıfzısıhha, Poligon, Gümüşpala, Yamanlar, Çitlenbik, Doğançay, Yahya derelerinde yer yer taşmalar var. Bu yüzden bazı cadde ve sokaklar olumsuz etkileniyor. Su baskınları yüzünden İZBAN, tramvay ve bazı hatlardaki otobüs seferlerinde aksamalar yaşanmaktadır. Ekiplerimiz toplu taşıma araçlarının güzergahlarını açık tutmak için var gücüyle çalışıyor.''

 

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ise İzmir'e 8 saatte şubat ayı ortalamasının üzerinde yağış düştüğünü, bu sebeple bir çok alt geçit ve yolların su baskını nedeniyle tıkalı olduğunu, kamu çalışanlarının yarım gün idari izinli sayılacağını kaydetti.

 


Hibya Haber Ajansı