Icom konuya ilişkin açıklamasında, "IC-V82, 2004'ten Ekim 2014'e kadar Orta Doğu dahil olmak üzere üretilen ve ihraç edilen bir el radyosudur. Yaklaşık 10 yıl önce üretimi durduruldu ve o zamandan beri şirketimizden gönderilmedi," dedi.

İcom, "Ana üniteyi çalıştırmak için gereken pillerin üretimi de durduruldu ve sahte ürünleri ayırt etmek için bir hologram mührü takılmadı. Bu nedenle ürünün şirketimizden gönderilip gönderilmediğini teyit etmek mümkün değil," dedi.

İcom açıklamasında, denizaşırı pazarlara yönelik ürünlerin yalnızca yetkili distribütörleri aracılığıyla satıldığını, ihracat programının Japonya güvenlik ticaret kontrol yönetmeliklerine dayandığını da sözlerine ekledi.

Yapılan açıklamada, "Tüm radyolarımız Wakayama Eyaletindeki üretim yan kuruluşumuz Wakayama Icom Inc.'de sıkı bir yönetim sistemi altında üretiliyor... Bu nedenle bir üründe firmamız tarafından belirtilenler dışında hiçbir parça kullanılmıyor. Ayrıca, tüm radyolarımız aynı fabrikada üretiliyor ve bunları yurtdışında üretmiyoruz," denildi.

NE OLMUŞTU?

Hizbullah'ın Lübnan'da kullandığı yüzlerce çağrı cihazının aynı anda patlaması sonucu ülke genelinde iki çocuk da dahil 12 kişinin ölmesi ve 2.800'e kadar kişinin yaralanmasından bir gün sonra gerçekleşti. İsrail'in sorumlu tutulduğu benzeri görülmemiş bir saldırıydı.

Hizbullah, saldırıyı İsrail'in yaptığını savunmuştu.

 

Sivil Düşünce