Biden'ın NATO'nun güvenlik ve demokratik değerleri korumadaki 7 asırlık başarısı için müttefikleri ile yakından çalışmak adına güçlü taahhüdünü yinelediğini belirten Psaki, "Biden ve Stoltenberg, stratejik rekabet ve iklim değişikliği, siber saldırıları gibi milletler arası tehditlerle mücadeleye ittifakın uyum sağlaması için NATO'nun 2030 girişiminin önemi konusunda mutabık kaldı." bilgisini paylaştı.
Görüşmede NATO müttefiklerinin savunma harcamaları ve ortak savunmaya yönelik yatırımlarının da ele alındığını aktaran Psaki, "Biden ve Stoltenberg, NATO'nun Afganistan'a yönelik 20 yıllık yatırımı ve diplomatik barış çabalarına yönelik devam eden çabalarını da görüştü." ifadesini kullandı.

STOLTENBERG, ÇİN'İN NATO ZİRVESİ'NİN GÜNDEMİNDE OLACAĞINI AÇIKLADI
NATO Generali White Jens Stoltenberg, ABD Başkanı Joe Bi de Saray'da yapılacak toplantıda Çin'i ele alacak ve önümüzdeki hafta yapılacak toplantıda NATO Zirvesi'nde gündem belirlenecek.
Stoltenberg, 14 Haziran'da Brüksel'deki NATO Zirvesi öncesinde Beyaz Saray'da Biden tarafından kabul edildi.
Genel olarak basınla yaptığımız görüşmenin ardından, genel kurulda gazeteciler ve basınla konuştuk, Biden ile küresel toplumun güvenlik tercihleri, siber güvenlik ve iklim seçimi hakkında konuştuk, "Türkiye'de yapılacak NATO Zirvesi'ne hazırlık. Biden. Bu zirvede ittifakımızı nasıl daha da güçlendireceğimizin gündeminde anlaştık.
Mevcut dünyada hiçbir ülke için tek başına savunulmaması gerektiğini vurgulayan Stoltenberg, son dönemde Avrupa ve Kanada'nın NATO'ya yaptığı yatırımları da dile getirdi.

"RUSYA İLE DİYALOG, ZAYIFLIK GÖSTERGESİ DEĞİLDİR"
Stoltenberg, "Güçlü bir insan için iyi ama aynı zamanda ABD için de iyi. Hiçbir süper gücün NATO'da ABD kadar çok arkadaşı ve müttefiki yok. Bay Biden'ı Brüksel'de ağırlamayı dört gözle bekliyorum. ‘’dedi.
Biden'ın "Putin'in "Putin" ile görüşmesiyle karşılandığını belirten Stoltenberg, "Rusya ile diyalog bir zayıflık işareti değil. Biz güçlüyüz, birlikteyiz."
Çin toplantıya geldiğinde Stoltenberg, "Gelecek meselesinde Biden ile görüşmenizdeki başvurunuz nedeniyle. NATO gelecek, gelecekte gündemlerden biri Çin olacak. Gazetelerle iletişim kurmanız gerekiyor’’konuşmayı yaptı.

"FARKLI SORUN VE TEHDİTLERLE AYNI ANDA KARŞILAŞMAYA HAZIR OLMALIYIZ"
"Ancak Çin'in Hong Kong'daki çizimlerini nasıl yansıtmıyor. Çin'in Hong Kong'daki çizimlerini nasıl gösterdiğini, akrabalarını nasıl zorladığını ve sergiyi nasıl gördüğünü gösteriyor." bölünmüş.
Zirvede en büyük ölçüde kiminle karşı karşıya olduğu sorulduğunda, "Şu anda en büyük sorunla karşı karşıyayız, her geçen gün daha genel bir dünyada yaşıyoruz. Farklı sorun ve tehditlerle de yüzleşmeye hazır." mesajınızı verdi.