Biden mektubundan satır başlıkları şöyle: 
Sayın Kusios, Başkanlık Sarayı'nda medyaya yaptığı açıklamada, "Sayın Başkan dün gece ABD Başkanı Joe Biden'dan bir mektup aldı.
Başkan Biden mektubunda, ABD'nin Kıbrıs Cumhuriyeti'ni Doğu Akdeniz'de bölgesel istikrar ve güvenlik için önemli bir ortak ve güçlü ABD-Kıbrıs ilişkilerini daha da derinleştirmek için çalışma taahhüdü olarak görmeye devam ettiği konusunda Cumhurbaşkanı'na güvence veriyor.
Başkan Biden, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin küresel zorlukların üstesinden gelmekte oynadığı liderlik, dostluk ve önemli rol için Cumhurbaşkanı'na teşekkür ediyor ve Doğu Akdeniz bölgesinde ortak çıkarlar için Cumhurbaşkanı ile birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini söylüyor.
Akabinde, ABD Başkanı, 14 Mayıs'ta Cenevre'de düzenlenen gayrı resmi konferansla ilgili mektubunda, Cumhurbaşkanı'nın aldığı bilgileri takdirle karşılar ve BM Güvenlik Konseyi kararları uyarınca, iki toplumlu iki toplumlu federasyon temelinde Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi konusundaki net tutumu ifade eder.
Ayrıca, BM Genel Sekreteri' nin müzakerelerin yeniden başlaması için ortak bir zemin bulma çabalarını da memnuniyetle karşılıyor.
ABD Başkanı, Gazi Mağusa meselesine çok önemli bir göndermede bulunarak, özellikle ABD'nin Türkiye'nin de desteğiyle Kıbrıs Türklerinin Ekim 2020'de varosluların bir kısmını açma kararından endişe duyduğunu belirtmektedir.
Başkan Biden, ABD'nin bu kararın Türk tarafı tarafından geri alınması çağrısında ve etmeye devam edeceğini ve kendisinin de belirttiği gibi daha fazla kışkırtıcı eylemi caydıracağını söyledi.
ABD Başkanı, hükümetinin BM sponsorluğundaki bir sonraki müzakere turuna Türkiye'nin yapıcı katılımını teşvik etmeye devam edeceğini de söyledi.
Sonuç olarak, Başkan Biden yakında Başkan Anastasiades ile ortak çıkarlara sahip birçok konudaki görüşmelerine devam etme isteğini dile getirmektedir."