Share


Kalite yolculuğunu taçlandırmak isteyen şirketler ile yerel yönetimler ve iştiraklerinin de en etkin adresi olan Ulusal Kalite Hareketi’ne Kayseri’den üç yeni kurum katıldı. Bu kapsamda Kayseri Ticaret Borsası, Erkut İnşaat A.Ş. ve Milenyum Metal A.Ş.  Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan isimler arasındaki yerlerini aldı. Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül, “Ulusal Kalite Hareketi, son yıllarda ihracatta gösterdiği başarı ve turizmdeki atılımları ile dikkat çeken Kayseri’de yoğun bir ilgi ile karşılandı. Kayseri, kurum ve kuruluşlarının kaliteyi ön planda tutan yaklaşımıyla örnek kentlerimiz arasındaki yerini alıyor” dedi.

 

Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek Türkiye’nin rekabet gücünü ve refah düzeyini artırmak adına öncü çalışmalara imza atan Türkiye Kalite Derneği (KalDer), Kayseri’deki çalışmalarını yoğunlaştırdı. Bu kapsamda KalDer’in yürüttüğü Ulusal Kalite Hareketi’ne (UKH), Kayseri’den üç yeni kurum ve kuruluş daha katıldı.

 

Kayseri’de bulunan üyemiz Kayseri Ticaret Borsası Ulusal Kalite Hareketi’ne katılarak kalite yolculuğundaki kararlılığını gösterdi. Düzenlenen törene Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Bağlamış, Erkut İnşaat A.Ş. Genel Müdürü - KalDer Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu Başkanı Erkut Korkmaz, KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül, KalDer Kayseri Temsilciliği Yöneticisi Latife Sönmez Şahin ve Eğitim, Etkinlik ve GençKal Sorumlusu Tuğçe Küçük katılarak iyi niyet bildirgesini imzaladılar. Kayseri`de Ticaret Borsası Ticaret Bakanlığı`nın 14.02.1964 tarih ve 4/2323 sayılı yazısı üzerine kurulmuştur.

 

UKH’ne katılan bir diğer isim ise Erkut İnşaat A.Ş. oldu. Erkut İnşaat A.Ş. Genel Müdürü- KalDer Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu Başkanı Erkut Korkmaz, KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül, KalDer Kayseri Temsilciliği Yöneticisi Latife Sönmez Şahin ve Eğitim, Etkinlik ve GençKal Sorumlusu Tuğçe Küçük’ün katılımı ile gerçekleşen törende; Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi” imzalandı. Temelleri 1974 yılına dayanan, Türkiye’nin 19 ilindeki 30 bini aşkın konut projesinde imzası bulunan, topluma faydalı, çevre ile dost kalıcı yapılar üretmeyi hedefleyen Erkut İnşaat A.Ş., KalDer üyeliği ile iş süreçlerinin tamamında benimsediği kalite anlayışını bir adım ileri taşımayı amaçlıyor.

 

Milenyum Metal A.Ş. de KalDer üyeliği ile UKH’ye katılan isimler arasındaki yerini aldı. Düzenlenen törene; Milenyum Metal A.Ş. Genel Müdürü Metin Kantarcı, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tetiker, İdari İşler Müdürü Fatma Duman, Kayseri Model Fabrika Genel Müdürü ve KalDer Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu Üyesi Salih Yalçın, KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül, Kayseri Temsilciliği Yöneticisi Latife Sönmez Şahin ile Eğitim, Etkinlik ve GençKal Sorumlusu Tuğçe Küçük katıldı. Törende “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi” imzalandı. Faaliyetlerine 2003 yılında başlayan, 50’ye yakın ülkeye ihracat gerçekleştiren Milenyum Metal A.Ş., KalDer üyeliği ile birlikte hem yurtiçinde hem de yurtdışında müşteri memnuniyetinde elde ettiği başarıyı artırmayı amaçlıyor.

 

“Kalite konusundaki hassasiyetten dolayı Kayseri’ye teşekkür ediyoruz”

Düzenlenen törenlerin ardından Kayseri Model Fabrika Genel Müdürü ve KalDer Kayseri Temsilciliği İstişare Kurulu Üyesi Salih Yalçın’ı ziyaret eden KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül, ziyaretlerinin ardından KalDer’in Kayseri’deki çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulundu. KalDer’in hayata geçirdiği çalışmalarla Türkiye’nin dönüşümüne öncülük eden bir sivil toplum kuruluşu olmayı hedeflediğinin altını çizen Sabri Bülbül, “Hedefimiz için çalışırken, Türkiye’deki kurum ve kuruluşlara da kalite yolculuklarında eşlik ediyoruz. UKH ile kurumlarımızı EFQM Modeli’ni uygulamaya davet ediyoruz. Dünya çapında tanınan, bir yönetim çerçevesi oluşturan EFQM Modeli; kuruluşları, değişimi yönetme ve performanslarını iyileştirme konusunda destekliyor. KalDer olarak ‘kalite’ konusunda gösterdiği hassasiyetten dolayı Kayseri’ye özellikle teşekkür ediyoruz. UKH, son yıllarda ihracatta gösterdiği başarı ve turizmdeki atılımları ile dikkat çeken Kayseri’de yoğun bir ilgi ile karşılandı. Kayseri, kurum ve kuruluşlarının kaliteyi ön planda tutan yaklaşımıyla örnek kentlerimiz arasındaki yerini alıyor” diye konuştu.

 

Mükemmellik yolculuğu için yol haritası!

Ulusal Kalite Hareketi Programı ile öncelikli olarak kurum ve kuruluşların, EFQM Modeli çerçevesinde kurumsal olgunluk seviyeleri belirleniyor. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritası sunularak, mükemmellik yolculuğunun ilk adımları belirleniyor. Yapılan değerlendirmelerin ardından kurum ve kuruluşların; kuvvetli ve iyileştirmeye açık alanları tespit edilerek, iyileştirme planları hazırlanıyor. Kuruluşlar; olgunluk seviyesine bağlı olarak 2 ile 5 yıl arasında değişebilen zaman zarfında kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını tamamlayıp Türkiye Mükemmellik Ödülleri’ne başvurabiliyorlar.


Hibya Haber Ajansı