Dixie Fire'ın Gold Rush döneminden kalma Greenville kasabasının çoğunu alevlerin yok etmesinden iki hafta sonra, Caldor Fire birkaç mil güneydoğudaki kuru ağaçların arasından patlak verdi ve yaklaşık 1.200 kişilik bir orman topluluğu olan Grizzly Flats'i harap etti.

İtfaiye yetkilileri Cumartesi günkü yangından bu yana bölgede en az 50 evin yandığını ve iki kişinin ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığını tahmin ediyor.

Vali Gavin Newsom, yetkililerin El Dorado Ulusal Ormanı'nın tamamını kapatmayı düşündüğü El Dorado İlçesinde olağanüstü hal ilan etti.

Her iki yangın da Pazartesi öğleden sonra ile Salı arasında on binlerce dönüm büyüdü ve yüksek sıcaklıklar, düşük nem ve kuraklık nedeniyle kuru kalan ağaçları ve yanan çalıları ateşe verdi. Şiddetli alevler öğleden sonra da devam etti.

Sokakların devrilmiş elektrik hatları ve direklerle dolu olduğu Grizzly Flats'te çok az ev hayatta kaldı. Evler için için yanan küllere dönmüştü ve metal eğrilmişti ve kalıntıların üzerinde yalnızca bacalar yükseliyordu. Bir postane ve ilkokul da yıkıldı.

Dixie Fire'da, yangının kuzeydoğu ucundan birkaç mil uzakta, yaklaşık 18.000 kişilik bir şehir olan Susanville bölgesinde birden fazla kaynak bulunuyordu. Sakinleri tahliyeye hazır olmaları konusunda uyarıldı.

Salı günü geç saatlerde Pacific Gas and Electric, geçen yılki tarihsel olarak kötü yangın sezonundan bu yana ilk kez orman yangınlarını önlemek için 18 Kuzey Kaliforniya ilçesinde 51.000 kadar müşteriye elektrik kesmeye başladığını söyledi.

Ülkenin en büyük elektrik şirketi, elektrik hatlarına zarar vermesini ve yangın çıkmasını önlemek için bir önlem olarak elektrik kesintilerini duyurdu.

Dixie Fire, Alaska da dahil olmak üzere bir düzine batı ABD eyaletinde yanan yaklaşık 100 büyük orman yangınının en büyüğüdür. Orman yangınlarına büyük ölçüde yüksek sıcaklıklar, kuvvetli rüzgarlar ve kuru hava neden oldu.

Bilim adamlarına göre, iklim değişikliği batı Amerika Birleşik Devletleri'ni son 30 yılda daha sıcak ve daha kuru hale getirdi ve havayı daha aşırı ve orman yangınlarını daha yıkıcı hale getirmeye devam edecek.