Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yaptığı toplantınn ardından şunları söyledi:

"Azınlık cemaatlerinin gündemlerindeki konuları dinleme ve not alma imkanımız oldu. Burada hem Hristiyan hem Musevi cemaatinin temsilcileri mevcuttular. Vakıflar Genel Müdürümüz Adnan Bey ile beraber gündemdeki konuları ele aldık. Sıcak önemli gelişme, dün cemaat vakıflarının yayınladığı ortak bildiriydi. Özellikle yurt dışında ülkemiz aleyhine yürütülen bazı kampanyalar var; 'Türkiye'de dini azınlıklar baskı görüyor, dini yaşayamıyorlar, özgürlüklerini yaşayamıyorlar.' diye. Bunlara en güzel cevabı, aslında dün cemaat vakıfları kendi şahitlikleriyle ortak bir bildiriyle vermiş oldular.

Bu inisiyatifi kendilerinin başlatmış olması, bizim için çok memnuniyet verici, tevafuk oldu, daha önce bizim planladığımız bir görüşmeydi, bunu ele aldık hem de diğer konuları ele aldık. Son 16 yılda, hakikaten Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde, dini azınlıkların hak ve hukukunun korunması noktasında Türkiye'de çok önemli mesafeler alındı, Amerika ve Avrupa ile kıyaslanmayacak düzeyde. Dini azınlıkların hem kültürel hem tarihi hem dini mirasının korunması, temel hak ve hukukunun gözetilmesi, daha önce el konulmuş olan taşınmaz mülklerinin iadesi, burada dini ibadetlerinin ve hizmetlerinin yerine getirilmesi, eğitimle ilgili ihtiyaçların karşılanması ve diğer bütün konularda hakikaten çok önemli mesafeler kat edildi."