Kanada Başbakanı Justin Trudeau, önceki gün Ontario'da aynı aileden dört Müslümanı öldüren minibüs saldırısını "terör saldırısı" olarak nitelendirdi.
Kanada Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda konuşan Trudeau, saldırıyla ilgili olarak, "Bu cinayet bir kaza değildi. Bu, topluluklarımızdan birinin kalbinde nefret tarafından yönlendirilen bir terör saldırısıydı." Dedim.
Pazar günü akşam yürüyüşüne çıkan ailenin eve dönemediğini belirten Trudeau, "Acımasız, korkak ve kibirli bir şiddet eylemi hayatlarını aldı" dedi. kullanılan ifadeler.
Trudeau'nun saldırının gerçekleştiği Londra şehrine giderek kurbanlar için düzenlenecek anma programına katılacağı bildirildi.
Kanada'nın Ontario eyaletinde 6 Haziran akşamı aracını kaldırımda yayaların üzerine süren minibüs sürücüsü, aynı aileden 15 yaşında bir kız çocuğu da dahil olmak üzere 4 kişiyi öldürdü, bir kişiyi ağır yaraladı. 9 yaşında bir çocuk.
Nathanial Veltman isimli 20 yaşındaki terörist olay yerine 6 kilometre uzaklıktaki Cherryhill Caddesi'nde yakalanarak gözaltına alındı.
Londra Polisi tarafından yapılan açıklamada, saldırının ailenin Müslüman olması nedeniyle gerçekleştirildiğine inanıldığı belirtildi.
Dün hakim karşısına çıkarılan Veltman'ın 4 cinayet ve 1 cinayete teşebbüsle suçlandığı bildirildi.