Kanada Milletvekili William Amos Perşembe gecesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Dün gece, Avam Kamarası toplantısına video konferans olarak bağlandım, halka açık olmayan bir ortamda katılırken, kamerada olduğumu fark etmeden fincanıma işedim." dedi.
Vekil, "Yaptıklarımdan ve onlara tanık olan herkese yol açtığım sıkıntıdan dolayı derinden utanç duyuyorum." dedi. "Kazara yakalandığım olaydan ötürü herkesten özür dilerim’’’ dedi.
Nisan ayında milletvekili, Parlamentodaki bir Soru Zamanı oturumuna video konferans ile bağlandıktan sonra, telefonunun gizlendikten sonra Kanada ve Quebec bayrakları arasında çıplak halde dururken kameralara yakalandı.
Başbakan Justin Trudeau'nun Liberal Partisi üyesi olan Amos da bunun bir kaza olduğunu iddia etti.
Muhafazakar muhalefet yaptığı açıklamada, en son bölümde bir kahve fincanına işerken yakalandığını söyledi.
Muhafazakar Milletvekili Karen Vecchio, "Bu, vekil Amos'un Kendisini Meclis'teki meslektaşlarına ifşa ederken ikinci kez yakalanması ve Avam Kamarası'nın sanal veya başka bir şekilde, nasıl olursa olsun bu kabul edilemez davranışlardan kurtulması gerekiyor." dedi.
"Vekil Amos'un bir davranışı bir modelidir ve Trudeau'nun Liberallerinin ilk olaydan sonra güvenli bir çalışma ortamı sağlama görevlerinde başarısız olduğu artık açıktır." dedi.
46 yaşındaki Kanadalı vekil Amos, seçim bölgesini temsil etmeye devam ederken bazı parlamento görevlerinden "geçici olarak" istifa ettiğini duyurdu. Başbakan, "yardım" isteyeceğini de sözlerine ekledi, ancak bunun ne olacağını belirtmedi.