Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Hakikaten devlet şu anda iyi yönetilmiyor. Ehil insanlar değil, Sayın Cumhurbaşkanının sözünden çıkmayan insanlar göreve getiriliyor sadece. Halbuki bizim anlayışımızda ehil insanlar göreve geldikleri zaman, kendilerini o makama getirenlere de layık olabilmek için gerçekleri söylemekten çekinmemeliler!

Yoksa “Sayın Cumhurbaşkanını rahatsız etmeyecek bir kelimeyi nereden bulayım acaba, rakamı nasıl ifade edeyim ki Sayın Cumhurbaşkanı bundan işkillenmesin?” devlet böyle yönetilmez arkadaş! Şimdiye kadar ben Sayın Cumhurbaşkanının söylediklerini nakşeden, gerçekleri söyleyen insanların makamda kaldıklarına hiç şahit olmadım. Bakın, bazı rakamları da burada dile getirmekte fayda görüyorum; işsizlik fonu diye bir fon var. Bunun üçte biri erimiş. Merkez Bankasının ihtiyaç akçesine bile el attılar. Elde avuçta kalan arsalar, özelleştirme portföyündeki şirketler, şeker fabrikaları ve diğerleri haraç mezat satılıyor.

Dere yataklarına yapılan ruhsatsız binalara af getirilip, oralardan birtakım faydalar temin ettiler. Şimdi o binaların hepsi gitti ama vatandaş borçlu! Ekonomi hakikaten böyle yönetilmez. Maalesef pandemi döneminde vatandaşların cebindeki son kuruşlar da vergi afları ile alınmaya çalışılıyor. Vergi oranları da ayrıca artırılmış durumda. Öğrencilerin internet ücretlerine bile %33 zam gelmiş durumda. Bugünü değil, borçlanma ve garantilerle yarınları da ipotek altına alınmış bir ülkede yaşıyoruz. Bu hepimizi endişelendiriyor.

Eğer herhangi bir şirket böyle yönetilmiş olsaydı; patronlar o yönetimi hemen kapının önüne koyardı. Burada patron kim; millet. Şimdi de milleti manipüle edebilmek için yeni seçim kanunları, yeni barajlar, şunlar bunlar. Bütün mesele; “Ben milleti nasıl bu yanlışları görmeyecek veya bu yanlışlara itibar etmeyecek bir noktaya getiririm!” çabasındalar. Beytülmali siz çarçur ederseniz emin olun, milletin ahı; siz hangi çareye başvurursanız vurun, sizi perişan eder! Kimse unutmasın ki siyasetin esas gayesi; milleti mutlu edebilmektir, küçük bir azınlığı veya iktidarda bulunanları değil!"


Hibya Haber Ajansı