El Cezire'nin haberine göre, Katar'ın altı Asya ülkesinden aşılanmış yolculara zorunlu karantina uygulama kararı, bu gelenler arasında "artan pozitif vakaların" bir sonucuydu.

2 Ağustos'tan itibaren, Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Nepal, Sri Lanka ve Filipinler'den aşılı tüm yolcular, Katar'da onaylanmış bir aşı almışlarsa iki günlük otel karantinasına veya aşılanmışlarsa 10 günlük otel karantinasına alınacaklar. başka yerde. Halk Sağlığı, Sağlık (SB) 29 Temmuz'da açıklandı.
Duyuru ve aşının yapıldığı yere göre farklı gereksinimler sosyal medyada tepkilere yol açarken, aynı aşıya rağmen bir gün daha karantinaya alınmasının gerekliliği sorgulandı.

Yetkililer, uygulamanın "sürekli izlenen" "bireysel ülkelerin oluşturduğu risk" nedeniyle uygulandığını söyledi.

Katar, pandeminin başlangıcından bu yana 601 ölüm dahil 227.000'den fazla koronavirüs vakası bildirdi. Bu ayın başlarında yetkililer, ülkede COVID-19'un Delta varyantını tespit ettiklerini doğruladılar.

Bu yıl kampanyanın başlamasından bu yana 3,9 milyon dozdan fazla COVID aşısı uyguladı.

Abdullatif al-Khal, “En son küresel verilere ve Katar'ın giriş limanlarına gelenlerin sayısına yanıt olarak, Katar'ın Seyahat ve İade Politikası, yolcuların ve nüfusun güvenliğini sağlamak için güncellendi” dedi. COVID-19 Ulusal Sağlık Stratejik Grubu El Cezire'ye söyledi.

"Bu, Bangladeş, Hindistan, Nepal, Pakistan, Filipinler ve Sri Lanka'dan gelen yolcular için kısa bir karantina dönemine devam etmeyi içeriyor. Bu ülkelerden Katar'a dönen çok sayıda insanla, bu gezginler arasında artan sayıda pozitiflik görüyoruz."

Temmuz ayında Katar, aşılanmış ve iyileşmiş vakalar için aile ve turist giriş vizesi vermeye devam edeceğini duyurdu.

Ancak gezginler, aynı aşıyı Katar dışında alıp sonunda 8.505 Katar riyali (2.330 $) ödemişlerse daha uzun bir karantinaya ihtiyaç olup olmadığını sorguladılar.

Aynı zamanda Hamad Medical Corporation'da Bulaşıcı Hastalıklar başkanı olan Al-Khal, El Cezire'ye, yetkililerin yalnızca Katar'da yapılan aşıları doğrulayabildikleri için karar verildiğini söyledi.

"Katar'da aşılanan tüm vatandaşların ve sakinlerin kayıtları ulusal bir veri tabanında saklanıyor" dedi. “Halk Sağlığı Bakanlığı henüz yurtdışından gelen tüm aşı sertifikalarını doğrulayamıyor ve bu nedenle farklı bir dizi önlem yürürlükte kalıyor.”

Bu ayın başlarında Katar, bildirilen vakalardaki artışın ardından COVID-19 kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılmasının üçüncü aşamasına devam etmeye karar verdi, ancak birkaç gün sonra kuralların biraz gevşetildiği küçük güncellemeler duyuruldu.

Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, "bir yanda nüfusa koruma sağlamaya devam etmek, diğer yanda sosyal ve ekonomik yaşamı normalleştirmek arasındaki dengeyi korumak için temel performans göstergelerini izlemeye devam edeceğini" söyledi.

Al-Khal, "Bayram tatillerinin ardından ve daha fazla yolcunun Katar'a dönmesiyle COVID-19 vakalarında hafif bir artış bekleniyordu." dedi.

“COVID-19 kısıtlamalarının kademeli olarak kaldırılmasının üçüncü aşamasına geçme kararı, virüsün yayılmasını azaltmak için ek bir önlem olarak alındı.”