Kıbrıslı Rumlar, 150.000'den fazla takipçisi olan Twitter'da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın mavi onay rozetini 'kaldırmak' için kampanya başlattı. Tatar'ın 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı' olarak gösterilmesinden rahatsız olduğunu belirtti.
Kıbrıslı Rumlar, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın mavi onay rozetini 'kaldırmak' için Twitter'da bir kampanya başlattı.

Kampanyada, Ersin Tatar'ın KKTC Cumhurbaşkanı olarak hesabına yazdığı eleştirildi.

KKTC Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar'a yönelik bu yeni saldırının nedeni; Cumhurbaşkanımız Ersin Tatar'ın kamu hesabının gerçek olduğunu belirtmek için kullandığı mavi onay rozetidir. Twitter'a göre mavi rozet alabilmek için hesabınızın orijinal, tanınmış ve aktif olması gerekir." denildi. 

HESAP ARALIK 2011'DEN BERİ AKTİF

Açıklamada, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Twitter hesabının Aralık 2011'den beri aktif olduğu ve 150 binden fazla takipçisi olduğu belirtildi.

Ersin Tatar'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı" olduğu belirtildi ve rahatsızlığı dile getirildi.

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Tatar mavi rozet alıyor; Bilindiği gibi Cumhurbaşkanı Tatar'ın hesabı geniş kitleler tarafından takip edildiği için verilmişti." denilerek rozetin kaldırılamamasına atıfta bulunuldu.