AKEL Basın Sözcüsü Stefanos Stefanu, BM Genel Sekreteri'nin Özel Danışmanı Jane Holl Lute'nin Kıbrıs ziyareti sırasında iki toplum liderleriyle yapılacak görüşmelerde olumlu adımlar atılacağına dair umudunu dile getirdi.
Türkiye'nin yol açtığı zorluklar ve provokatif duruş karşısında AKEL'in Rum tarafının inisiyatifini alması gerektiğini ve iki devletli çözüm hamlesinin önüne geçmek için birçok kez girişimlerde bulunduğunu hatırlatan Stefanu, AKEL'in gerekli konuları görüşeceğini söyledi ve üzerinde anlaşmaya varılan zemin ve çerçeve üzerinde müzakerelerin yeniden başlatılması amacıyla yapılacak. Geçen Aralık ayında KKTC Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis'e 'önerge' sunulduğuna ve bu öneride yer alanların halen geçerli olduğuna dikkat çekti.
"Kıbrıs sorununda şekillenmekte olan sahne yurdumuz ve halkımızın geleceği açısından son derece tehlikeli" diyen Stefanu “Sadece çözümün başarılmasıyla yurdumuz özgürleşip yeniden birleşebilir, Kıbrıs ve Kıbrıslılar için güvenli bir gelecek sağlanabilir” diye konuştu.