CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ‘Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden’ başlıklı toplantıda konuştu.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Geçmişten ders çıkartıp güzel bir gelecek inşa etmek zorundayız. Siyaset dünyasının geleceğe umut verip hazırlaması lazım. Can ve mal güvenliği. Demokrasi bu demek aslında. Düşüncemi özgürce ifade edeceğim. Can ve mal güvenlişi olmazsa akademik dünya da olmaz, iş dünyası da olmaz, sivil toplum da olmaz. Farklı düşüncelere tahammül edemiyorsak orada demokrasi yoktur zaten. Ama bugün yaşadığımız ortamda aykırı düşünce ifade edenlerin yakalandığı, hapsedildiği, tutuklandığını görüyoruz. Bu bizim açımızdan ciddi bir sorun. Tabii bir şey daha var..

Şu soruyu kendimize sormamız lazım: "Neden demokratik yaşamımızda büyük zikzaklar oldu?"

Bunun tek sorumlusu siyaset kurumudur. Siyasetçi iktidar olduğu zaman nasıl iktidar olduysa.. Yani gelmesini nasıl biliyorsa gitmesini de bilmek zorundadır.

Aksi halde iktidar olursunuz gitmemek için Seçim kanunu başta olmak üzere.. "Medyayı kontrol edeceğim..." "Yargıyı kontrol edeceğim..." "sivil toplum örgütlerini kontrol edeceğim ve ben mutlaka yerimde kalacağım " dediğiniz andan itibaren demokrasi kan kaybetmeye başlıyor. Ve otoriter rejime doğru hep birlikte gitmeye başlıyoruz. “Altılı masayı bir araya getiren şey, bu ülkeye gerçek demokrasiyi getirmek. Her birimiz ayrı partiyiz, programlarımız farklı. Ama ülke bu haldeyken mesele, partiden öte artık bir Türkiye meselesidir.”


Hibya Haber Ajansı