CHP ldieri kılıçdaroğlu'nun konuya ilişkin yazı gönderildiğini aktaran CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, "Ramazan ayı boyunca ulaşabildiğimiz kadar ihtiyaç sahibine ulaşmayı ve milletimize bir nebze nefes olmayı hedefliyoruz" dedi.

Torun, Kılıçdaroğlu'nun talimatına ilişkin açıklamasında, Koronavirüs salgını özellikle son dönemde endişe verici boyutlara ulaştığını, yaşanan bu tabloya siyasi iktidarın yanlış politikaları da eklenince vatandaşların hem sağlık hem de ekonomik açıdan içinden çıkılması zor bir duruma sürüklendiğini belirterek CHP'li belediyelerin ise tüm imkânsızlıklara ve engelleme girişimlerine rağmen bu sıkıntılı süreçte verdiği hizmetlerle, halkımıza adeta nefes olduğunu belirtti. Bu süreçte CHP'li belediyelerin yaklaşık 11,7 milyon vatandaşlara ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu, pandemi sürecinde iktidarın yapamadığını yapan belediyelerin Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olacağını ifade etti. 

Torun, lokanta ve kafelerin kapalı olacağı, toplu iftar ve sahur etkinliklerinin yasak olacağı Ramazan ayında, özellikle iftar ve sahur desteklerine öncelik verileceğini, yapılan desteklerin vatandaşların evlerine ulaştırılacağını,  ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlara iftar ve sahur paketlerinden, ayni ve nakdi desteklere kadar pek çok kalemde yardım götürüleceğini belirtti. İhtiyaçlara göre her bölgeye özel politikalar geliştirileceğini, bunun yanında belediyelerin toplumsal dayanışmayı örgütlemek, imkânı olanların ihtiyacı olanlara ulaşmasını sağlamak için de bağış kampanyaları başlatacağını da vurguladı.