Noel Gününde piyasalar hacimsiz ve yeşil bir günü geride bıraktı. Altın 1860 dolar/ons seviyesinden başladığı günü, pozitif seyir içerisinde geçirdi. Başkan Donald Trump’ın reddettiği teşvik paketi sonrası, Cumhuriyetçiler ’in bireylere yapılması istenen 2000 dolarlık yardımı kabul etmedikleri duyuruldu. Bu haber sonrası mali teşvik paketi görüşmelerinin önümüzdeki haftaya kaldığı anlaşıldı. Altının ise bu gelişmelere tepkisi şimdilik kısıtlı kalarak yeşilde bir günü kapatmayı başardı. 1873 dolar/ons seviyesinden seansı tamamlayan sarı maden yüzde 0,7 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Gümüş de benzer şekilde Noel gününde seansı yeşilde kapatarak, 25 dolar/onsun üzerinde tutunma çabasını sürdürdü. Dünkü seansı 25,54 dolar/onstan tamamlayan beyaz maden yüzde 1,4 değer kazancıyla seansı tamamladı.

 

Platin 1006 dolar/ons seviyesinden başladığı seansı 1020 seviyesinden tamamlarken yüzde 1,4 kazançla seansı kapatmış oldu.

 

Paladyum da kıymetlilerin yeşil dalgasından nasibini alarak günü artıda kapatmayı başardı. 2333 dolar/ons seviyesinden günü kapatan paladyum önceki güne kıyasla hanesine yüzde 0,7 kazanç yazdı.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda altın işlemleri dünya fiyatlarının altında 1 usd/onsla gerçekleşirken, Noel gününde hacim açısından ortalama sayılacak bir gün geride kaldı. Borsa İstanbul’da toplamda 4499 kg altın, 2190 kg gümüş işlemiyle seans tamamlandı.

 

Kaynak Troy

Hibya Haber Ajansı