Kızılay, her yıl Ramazan'ın 15'inde çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Dünya Yetimler Günü'nde yurt içi ve yurt dışındaki yetimhane, aşk evleri ve kamplarda kalan çocuklara iftar ve iftar yemekleri dağıttı. 153 yaşındaki Merhamet Çınarı Kızılay, COVID-19 salgınına rağmen hem Türkiye'de hem de mazlum coğrafyalarda Ramazan etkinliklerini titizlikle yürütürken, çocukların Ramazan kutsamalarını yaşatmak için harekete geçti.

Her yıl 15. yüzyıl Ramazan ayında bir gülümseme bıraktı. 15. ulusal ve yerel iftar sofralarını dağıtan Kızılay, yetimlerin yüzlerinde gülümseme bıraktı. Yetimlere iftar sürprizi Ramazan ayında 225 milyon TL'yi 8 milyon ihtiyaç sahibine ulaştırmayı hedefleyen Kızılay, Dünya Yetimler Günü'nde yurt içi ve yurt dışındaki yetimleri unutmadı. Kızılay, Türkiye'nin dört bir yanındaki 26 çorba mutfağında Sevgi Evleri'nde kalan yetimlere sıcak iftar ve iftar sofralarını ulaştırdı. Afganistan, Bosna Hersek, Endonezya, Filistin, Güney Sudan, KKTC, Senegal, Somali ve Sudan salgınında 4482 yetime iftar verebilen Kızılay, köfte, tavuk güveç, hamburger, patates, kavurma, mercimek, bakla, yoğurt salata, meyve, hurma, şeker ve içecek gibi çeşitli menüler hazırladı. Dünyada 140 Milyonun Üzerinde Yetim Sayısı Yapılan araştırmalara göre dünya nüfusunun 2,2 milyarlık çıktısı olan yetim sayısı 140 milyonu aşıyor.

Suriye, Irak, Doğu Türkistan, Somali, Mali, Sudan, Filistin, Afganistan, Orta Afrika Cumhuriyeti, Mısır, Kenya, Nijerya, Yemen, Myanmar ve Cezayir gibi ülkelerde yetim sayısının üçte birine tekabül ettiği belirtildi. kimsesiz çocuklar. bütün dünyada. Yetimlerin görünürlüğünü azaltmak için insani yardım faaliyetlerinde özel faaliyetler yürüten Kızılay, okuldan oyun alanlarına kadar tüm ihtiyaçları karşılayan kompleksler kurarak yıl boyunca çocuklara kıyafet, kırtasiye gibi yardımlar sağlıyor. Dünya Yetimler Günü, kişisel gelişim ve spor gibi faydalar. Terapi testleri için uygun ekipman sağladı.