KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 8 gündür elvler arasıdna kalan Manavgat'ta basına açıklamada bulundu.

Tatar, Yangın Yönetim Merkezi’nde yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin acısı, bizim acımız; Türkiye’nin mutluluğu bizim mutluluğumuzdur” dedi.

Bakan Çavuşoğlu, 8 gündür devam eden yangınlarla ilgili Tatar'a yaptığı açıklamada,  5 binden fazla çalışanın yangın bölgesinde, her türlü imkânla, olağanüstü şartlarda söndürme işlemlerine devam ettiklerini belirtti.

Tatar, yangınla mücadelede Türkiye'nin yanında olduklarını belirterek, “5 bin elemanın yanında belki çok da önemi olmayabilir ama bizim duyarlılığımızı ifade edebilmemiz açısından, araç gereçlerimiz, ekiplerimiz, yangın söndürme faaliyetlerine katılacaklar” dedi.

Çavuşoğlu, 50 bin TL’lik yardımların 10 binlik kısmını bugün yatırdıklarını belirterek, “İhtiyaçlar karşılanıyor. Yıkılan evlerin yerine, ihtiyaç ve talebe göre; tek katlı, çift katlı, bazı yerlerde apartmanlar yapılacak. En geç bir sene içinde evler, vatandaşlarımıza teslim edilecek” dedi.