Cemal Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Sedat Peker'in Kıbrıs'a ilişkin tüm iddialarının, nereye ve kime dokunursa dokunsun soruşturulması gerektiğini söyledi.
Genel Kurul'da konuşan Cemal Özyiğit, “Peker iddialarını dillendirirken isimler de verdi. Uyuşturucu konusunda… Gelin bu iddiaları araştıralım. Bu iddiaları da araştıralım… Ucu kime dokunursa dokunsun bunu yapalım” dedi.
"İtiraf firarisi" olduğu iddiasıyla aranan ve organize suç örgütü lideri Sedat Peker, çektiği video dizisinde Kıbrıs'ın siber bahis ve uyuşturucu kaçakçılığı trafiğindeki rolüne değindi ve bir gecede Kutlu Adalı Cinayeti'nin organizasyonuyla ilgili kritik bilgilere değindi.
Peker, videolarında hem Türkiye'den hem de KKTC'den bazı isimlerden bahsetti.
KKTC Meclisi, geçtiğimiz haftalarda Kutlu Adalı Cinayet Soruşturma Komisyonu kurdu.
Adalı cinayeti Türkiye'de de soruşturmaya dönüştü ve Sedat Peker'in kardeşi Atilla Peker, 1996 yılında KKTC'ye 'ateşçi' olarak geldiğini ancak cinayeti işlemediğini söyledi.
TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit söz alarak İş Kanunu'nda değişiklik yapılmasına gerek olmadığını belirterek, bakanın niyetinden şüphe duymasa da toplu iş sözleşmesi kavramının kanundan çıkarılmasının çok daha iyi bir uygulama olacağını söyledi.
İş (Değişiklik) Yasası'nın tamamen geri çekilmesi gerektiğini ifade eden Özyiğit, aksi takdirde çok farklı kapıların açılacağını söyledi.