Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, bir radyo programına katılan Canaltay, burada yaptığı açıklamada, Ankara’da birçok proje ile ilgili görüş alışverişinde bulunacağını, özellikle karayolu projeleri konusunda Ankara’dan ek kaynak arayışı içinde olacağını dile getirdi.
Canaltay, bakanlığa geldikten sonra “her şeyi bir işletme olarak düşünmeniz lazım” düşüncesiyle hareket ettiğini ve ekip arkadaşlarıyla birlikte çalışmaya devam ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Türkiye ile imzalanan protokolde bakanlığımızın büyük sorumlulukları var. Aslına bakarsanız karayollarıyla başladık. Ben özel sektörden geldim ve sonuç odaklı çalışmayı severim. Bana sorunla gelinmesini asla kabul edemem. Sorunlardan çok çözümleriyle ilgileniyorum. Halk ve çözüm odaklı gittiğimiz için pek çok sorunu çözdük veya çözüm yoluna koyduk'' dedi.

‘’Tek çıkış kapımız Anavatan Türkiye’’
Tek çıkış kapımız Anavatan Türkiye Cumhuriyeti, ekonomik olarak iş birliği yapacağımız yer Türkiye.
Ben, Türk mevkidaşım ile açık açık konuşamazsam ve kendimi anlatamazsam bu çarpık bir ilişkiye dönüşür ve iki halkın arası açılır. Beni buraya halkım getirdi ve ben halkın temsilcisiyim. UBP’nin görüşleri doğrultusunda halkı temsil ediyorsam Anavatan Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak zorundayım. Şeffaf olarak bizim gerçeklerimizi anlatmak durumundayım, onlar da kendi gerçeklerini. İki devlet çerçevesi içerisinde şeffaf, saygı ve sevgi içerisinde bu ilişkileri götürmemiz lazım.” dedi.

Canaltay, önümüzdeki haftalarda Ankara’ya ziyaret gerçekleştireceğim ancak tarihi netleştirmedik.
Canaltay ‘’Eğer iki kardeş devletsek ve anavatanımız Türkiye ise kimse kimseden çekinmeyecek. Bugünkü şartlarda saklanacak bir şey yok. Açık konuşmazsak Kıbrıs halkına ihanet etmiş oluruz” dedi.