Gazeteci Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili soruşturma başlatmanın Türkiye Cumhuriyet Başsavcılığı için çok önemli olduğunu belirten Rogers, "Demokratik bir hukuk devletiysek, gerekeni yapmalıyız.’’
Başbakan Ersan Saner ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın Kutlu Adalı cinayetiyle ilgili açıkça konuşmaktan kaçındıklarını ifade eden Rogers, Türkiye'deki cinayet soruşturması ile Saner ve Tatar'dan daha net açıklamalar beklediklerini söyledi.

Adalı cinayetini soruşturmak üzere Meclis Araştırma Komisyonu kurulduğunu hatırlatan Rogers, bu heyetin meseleyi sonuçlandıracak durumda olmadığını, asıl görevin polise ve Başsavcıya düştüğünü vurguladı.
Rogers, Parlamento Soruşturma Komisyonu'nun konuyu gündemde tutmasının ve buna baskı yapmasının önemli olduğunu söyledi. Meclis Araştırma Komisyonlarının belli bir noktaya kadar adım atabileceğini belirten Rogers, “Komitenin polis veya Sayıştay gibi araştırma yapması mümkün değil. Bu açıdan polis ve savcı tarafından atılacak adımlar önemli' açıklamasında bulundu.





Kaynak:Kıbrıs TV  Erçin Şahmaran