KKTC Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu, Kovid-19 ek tedbir kararları aldı.

Buna göre sokağa çıkma yasağı, Pazartesi ve Cumartesi günleri 21.00-05.00, Pazartesi günleri 21.00-05.00 saatleri arasında temel şartların yerine getirilmesi dışında devam edecek.

Marketler pazartesiden cumartesiye 07.00-20.00 saatleri arasında açık olacak.

Perakende ve mağazacılık hizmetleri ile 08.30-20.00 kapsamı dışındaki tüm hizmetler / sektörler; Restoranlar, kafeler, pastaneler ve tavernalar 10.00-20.30 saatleri arasında hizmet verecek.

Pazar günleri eczaneler, fırınlar, akaryakıt istasyonları, tarım, hayvancılık ve ilgili sanayi işletmeleri dışındaki tüm iş ve faaliyetler kapatılacak, lokanta, kafe ve pastaneler sadece paket hizmet verebilecek.

Tüm kurum ve kuruluşlar salgın kuralları çerçevesinde normal çalışma düzenlerine dönebilecek; sinema ve düğün salonları, kumarhaneler, barlar, tavernalar, nargile kafeler ve salonlar ile her türlü oyun salonu kapalı olacaktır.
Devlet okullarında ve özel okullarda 12. sınıf dışında eğitim yeni bir karara kadar online olarak devam edecek ve özel eğitim merkezleri faaliyetlerine devam edecek.

Hollanda, Brezilya, Hindistan, Ukrayna, Sırbistan ve Afrika'da 14 gün karantinada kalmaları şartıyla girişlere izin verilecek.

KKTC Sağlık Bakanlığı'nın belirlediği "bileklikli evde karantina", yurtdışında okuyan KKTC öğrencilerinden yararlanabilecek.

Bayram yeri, lunapark, festival alanı ve Ramazan Bayramı gezisi planlanan etkinlikler olmayacak.

Sadece birinci derece akrabaların katılımı ile sosyal mesafe kuralı gözetilerek cenazeler yapılabilir.

Kapalı veya açık yayın gösterileri, mitingleri ve törenleri yapılmayacaktır.

Kovid-19 vakaları nedeniyle toplu ibadet ve iftar yemekleri yapılmayacak.

İlgili kararlar 3 Mayıs 2021 Pazartesi gününden itibaren alınacaktır.