Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, (KKTC) 12 Nisan'dan itibaren turizm sezonunu açmaya hazırlanıyor. Yeni tip koronavirüs nedeniyle bir yıldan bu yana darbe yiyen turizm sektörünün kontrollü şekilde açılacağı açıklandı. KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sağlık Üst Kurulu ile gerçekleştirilen toplantılar sonunda belirlenen koşullar ve tedbirler kapsamında turizm faaliyetlerine başlanacağını duyurdu. 

Açıklamada, 12 Nisan 2021 Pazartesi gününden itibaren başlaması planlanan turizm sektöründe, ülkeye gelecek turistlerin konakladıkları tesislerden dışarı çıkamayacakları belirtildi. 

KKTC'de kapalı devre turizm faaliyetleri, charter ve tarifeli seferler için geçerli olacak uygulamada ülkeye girecek turistlerin, çift negatif PCR sonucunu ibraz etmelerinin zorunlu olduğı açıklandı. Hotel rezervasyonları, acenteler aracılığı ile yapılacak. KKTC’ye gelecek olan turistler, acenteler aracılığı ile yapmış oldukları konaklama tesisleri dışına çıkmayacak. KKTC’ye gelen turistler, elektronik bileklikler aracılığı ile rezervasyon yapılan turizm konaklama tesislerinin dışına çıkamayacak.

Turizm sezonunun açılmasıyla, “kapalı devre” turizm modeli içerisinde yer alacak turizm konaklama tesisleri çalışanları dahil olmak üzere tesis dışına çıkılamayacak ve çalışan dışında turizm konaklama tesisine dışarıdan giriş yapılamayacak. Uygulamaya konulacak kriter ve tedbirlere aykırı davranışta bulunanlara, cezai müeyyide uygulamaya konulacak.