Katıldığı bir programda gündemdeki gelişmeleri değerlendiren Rogers, HP Basın Bürosu'ndan yaptığı yazılı açıklamaya göre, "Bu, devletin ciddiyetine layıktır" dedi.
Rogers, bu durumda atılacak adımların adaletin incelenmesi için bir gösterge olduğuna işaret ederek, Halk Partisi'nin dosyayı yeniden açmak için adımlar attığını ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvurduğunu hatırlattı.

Dosyanın bir sonuca ulaşmasının önemli olduğuna değinen Rogers şöyle dedi:
“Ülkemizde her konuyla ilgili ‘Nasıl olsa sonuçlanmaz’ deyip topluma umutsuzluğa itmek yapacağımız en kötü şeydir. Başarmanın ilk adımı aslında inanmaktır. Toplum olarak bu ülkede bir şeylerin değişebileceğine, hukuk devleti olduğumuza, yasaların doğru uygulanacağına, Polisin, Meclisin ve Başsavcılığın üzerine düşen görevi yapacağına inanmamız çok önemlidir. Umudu da bu şekilde tesis edebileceğimize inanıyorum. Ne kadar birlik olup konuların üzerine gidersek o kadar sonuç alırız. Bizler de siyasi erk olarak ağırlığımızı koymalıyız” dedi.
Mecliste Adalı cinayetine ilişkin bir Meclis Araştırma Komisyonu’nun kurulmasının doğru bir karar olduğunu belirten Rogers, Halkın Partisi olarak bu konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.