PCR olması şartıyla karantina olmadan 4 Haziran'da başlayacak.
 Saner, Kıbrıs Rum yönetiminden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne geçişlerin 31 Mayıs 2021 tarihi itibarıyla başlayacağını duyurdu. "31 Mayıs 2021 - 7 Haziran 2021 tarihleri ​​arasında yeni bir dizi uygulanacak.
Başbakan Saner, Yüksek Kurul kararları ve tavsiyeleri doğrultusunda azalan vaka sayıları dikkate alınarak 31 Mayıs Pazartesi ile 7 Haziran Pazartesi tarihleri ​​arasında haftanın her günü sokağa çıkma yasağı uygulanmasına karar verildiğini kaydetti.
Bu kapsamda Başbakan Saner, temel ihtiyaçların karşılanması dışında haftanın her günü 23.30 ile 05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanacağını lokantalar, kafeler, pastaneler, büfeler ve meyhaneler 06.00-22.30 saatleri arasında hizmet vermeye devam edecek. Saner, yeni düzenlemeye göre marketlerin 07:00-22:00 saatleri arasında açık olacağını da kaydetti.

GÜNEYDEN KUZEY GEÇİŞLERİNDE SON 7 GÜNDE PCR TESTİ
Bir diğer önemli kararın da Güney sınır kapılarında yapılacak başvurular olduğunu belirten Saner, son 7 gün içinde yapılan PCR testinin negatif çıkacağını veya KKTC'den geçişlerde antijen testi yapılması gerekeceğini kaydetti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İdaresi.

4 HAZİRAN'DA KARANTİNA GİRİŞLERİ
Başbakan Saner Turizm de en önemli girişimi oluşturacak çifte aşılı kişilerin karantina olmadan ülkeye girişleri için çalışmaların tamamlandığını ve bu uygulamanın 4 Haziran'dan itibaren başlayacağını duyurdu. Başbakan Saner, çifte aşı yapıldığını kaydetti. Kişiler, varışlarından 72 saat önce havalimanında ve ülkeye girişte PCR ve aşı belgeleri ile beraber PCR yaptıracak ve sonuç olumsuz ise karantinaya alınmadan ülkeye girişlerine izin verilecek.
Başbakan Saner ayrıca içinde lunapark, festival alanı vb. faaliyetlerin sosyal mesafe kuralına uygun olarak açık alanlarda yürütülmesine karar verildiğini duyurdu.