Çin İnsanlı Uzay Mühendisliği Ofisi'nden yapılan açıklamada, 29 Nisan'da uzaya fırlatılan ve atmosferdeki enkazının çoğunu yakan roketin geri dönen kalıntıları Hint Okyanusu'na düştü.

Açıklamada, roketin Çin saatiyle 10.24 (05.24 TSI) Maldivler yakınına indiği kaydedildi. 5B'nin düşüşünü doğruladı. Long March-5B roketi, Çin Uzay İstasyonu'nun ilk parçası ve ana modülü Tienhi (Celestial Harmony) önemli olacağı için 29 Nisan'da uzaya fırlatıldı. Roketin ana gövdesi de Dünya üzerinde önceden planlanmış bir noktaya inmek zorunda kaldı.
ABD Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, roketin bugün erken saatlerde Türkmenistan'da bir çöle düşebileceği belirtildi. AB Uzay Gözetleme ve İzleme Otoritesi (AB SST) Pazar günü yaptığı açıklamada, Uzun Mart 5B roket enkazının düşüşünü 02.11GMT'den (05.11) 190 dakika önce bir zaman çerçevesi olarak tahmin ettiklerini duyurdu. ABD Yörünge Dönüşü ve Enkaz Çalışmaları Merkezi (CORDS) de roketin çarpışma süresi tahminlerini güncelledi ve Pazar günü 03.30G MT (06.30 GMT) öncesinde veya sonrasında dört saat bekleyeceklerini duyurdu.