Merkez Bankası düzenlemesi bugün yürürlüğe girdi.  Kripto doldurulmuş, doğrudan veya dolaylı olarak kullanımı yasaklandı.
Merkez Bankası'nın kararı ile kripto para alımlarında aracı kurum tamamlandı. Bu karar ile para yatırımı yapabilmek için Türk lirası cinsinden para transferleri gerekmektedir.
Diğer Binance Global gibi Papara ve Ininal gibi kurumlar da yurtdışında kripto ekspres para transferlerine aracılık edemeyecekler.

Merkez Bankası yönetmelikte;

Ödeme hizmeti sağlayıcıları, ödeme hizmetlerinin sağlanması ve elektronik para ihracı için doğrudan veya dolaylı kripto iletişiminin kullanılacağı iş modellerini geliştiremeyecek ve bu tür iş modellerine herhangi bir hizmet veremeyecektir. Ödeme ve elektronik para kurumları, indirimli satış, saklama, transfer veya kripto duvarlara ihracat hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan transferlerine aracılık edemeyecekler.
Merkez Bankası kripto tanımını arkanıza aldı.

Merkez Bankası yönetmeliğindeki tanıma göre;

Kripto varlığı; Dağıtılmış defter teknolojisi veya benzer teknoloji sanal olarak yaratılabilir ve dijital ağlar üzerinden iletilebilir, ancak fiat, mevduat, elektronik para, ödeme araçları, menkul kıymetler veya diğer sermaye piyasası araçları olarak nitelendirilmeyen maddi olmayan varlıkları ifade eder.
Bu Thodex skandalı üzerinde anlaşma sağlandı, tasarlandı ve 30 Nisan'da yürürlüğe girecek. Merkez Bankası'nın kripto para birimleri konusunda kapsamlı bir düzenleme için hazırlıkları sürüyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan eylem planında dijital para kanunu için de tarih verildi. Merkez Bankası'nın eyleminin yeni yıldan önce tamamlanması hedefleniyor.