Piyasa Gündemi

Yurt içinde yayınlanan 2022 – 2024 dönemini kapsayan üç yıllık Orta Vadeli Program ve programa ilişkin değerlendirmeler ön plana çıktı. Küresel çapta veri akışı sakin seyrederken, ana gündem maddelerinde bir değişim bulunmuyor. Küresel risk iştahı genel olarak gücünü korurken, salgın kaynaklı gelişmeler, ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının söylemleri risk iştahı ve fiyatlamalar üzerinde etkili olmaya devam edecektir. 

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 
      
•    12:00 Euro Bölgesi – ZEW Güven Endeksi Önem: Orta 
•    12:00 Euro Bölgesi – GSYH 2021/2Ç Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçen hafta kararsız bir görünümün izlendiği küresel hisse piyasalarında dün pozitif bir fiyatlama etkili oldu. Vaka artışlarının nedeniyle ekonomik toparlanmanın sekteye uğrayabileceğine ilişkin endişeler ile küresel çapta artış kaydeden enflasyon risk unsurları olarak gündemdeki yerini koruyor. BIST-100 Endeksi dün günü %0,41’lik yükselişle 1.474,72 puandan tamamladı. ABD borsaları dün tatil nedeniyle işlem görmezken, bu sabah ABD vadelileri ise hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,28 – 8,29 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,28’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi 27 Temmuz’da başlattığı yükseliş trendini zaman zaman yaptığı düzeltmelerle eğimini normalleştirerek devam ettiriyor. 27 Temmuz ve 27 Ağustos diplerinden geçen son trend bugün itibariyle 1.470 seviyesinde bulunuyor. Yukarıda ise bu trend boyunca görülen en yüksek seviye olan 1.485 önemli direnç konumunda. Bugün bu iki seviyeden birinin kırılması, kırılma yönündeki hareketi sertleştirebilir. Son günlerde teknik göstergelerde özellikle alt periyotlarda zayıflama ve negatif uyumsuzluklar dikkat çekiyor. Kırılmanın aşağı yönlü olması durumunda 200 günlük ortalamanın bulunduğu 1.438 ilk güçlü destek olarak takip edilebilir. Kırılma yukarı yönlü olacak olur ise mart ayında TCMB Başkan değişiminde oluşan boşluğun dolacağı 1.511 izlenecek ilk direnç olacaktır. 

Kaynak Gedik Yatırım
Hibya Haber Ajansı