Bülten piyasa fiyatlandırması: FOMC, Powell'ın destekleyici mesajını sürdürmesine rağmen yüksek varlık fiyatlarına vurgu yapması ile FOMC toplantısında negatif kapattı.

Powel'ın salgında istihdam öngörüsü

Dün piyasalarda ne oldu? ABD piyasaları dün FOMC toplantısında Fed Başkanı Powell'ın destekleyici mesajlarına karşı yüksek seviyelere işaret etmenin etkisiyle kapadı. Dow Jones endeksi,% 7'den fazla düşen Amgen hisselerinin hayal kırıklığı yaratan ilk çeyrek sonuçlarının ardından% 0,48 düşüşle 33,820,38'de kapadı. Nasdaq endeksi, tahvil getirilerini% 1,62'nin üzerinde tutmak için% 0,28 düşüşle 14,051,03 seviyesinde kapadı. Gün içinde rekor seviyelerde olan S&P 500 endeksi,% 0,08 ile ılımlı bir günde 4.183,29'da kapadı. Fed, oybirliğiyle federal fonlama oranını Nisan FOMC toplantısının beklentileri doğrultusunda% 0-0.25'in üzerine çıkardı. Fed Başkanı toplantısı sonrasında yapılan açıklamada, destek duruşunun sözlü rehberlik ile sürdürüleceğini vurguladı. Powell, yorumlarında ekonominin iyileşmekten çok uzak olduğunu söyledi. İşsizliğin yüksek olduğunu belirten Powell, enflasyondaki geçici artışın faiz aranmayacağını vurguladı. 12 aylık harcamalardaki artış nedeniyle geçici olarak% 2'yi aşması bekleniyor. Ancak bu kez Powell, Fed'in emrindeki araçları kullanacağını belirtti. Salgını kontrol altına almanın kontrollü iyileşme için önemli olduğunu belirten Powell, hedeflere ulaşılana kadar politikaların devam edeceğini belirtti. Powell ayrıca, salgın krizin istihdam piyasasında bırakacağı kalıcı zarardan endişe duyduğunu söyledi. Powell, ücretlerde kaç tane darboğaz olduğunu ve henüz görülmediğini tahmin etmenin zor olduğunu da sözlerine ekledi.

Facebook yükseldi

Bugün ne yapacak? Bu sabah gelişmekte olan piyasalarda, Başkan Powell'ın ekonomik toparlanmaya kadar destekleyici bir parasal duruşun sürdürüleceği haberine yaptığı vurguyla olumlu bir eğilim hakim oldu. ABD vadeli işlem hastalığına ve Fed söylemiyle güçlendirilen ekonomik iyileşme beklentilerine ek olarak, pozitif teknoloji bilgisinin de etkili olduğunu görüyoruz. Apple başına kâr geçen yılın aynı dönemindeki 0,64 dolardan ilk çeyrekte 1,40 dolara yükseldi. Facebook da bu yılın aynı döneminde kişi başına 3,30 dolara yükseldi ve 2020'nin ilk çeyreğinde 1,71 dolara yükseldi. Yurtdışında ABD'de büyüme, temel kişisel tüketim harcamaları, haftalık işsizlik yardımları ve bekleyen ev satışları izlenecek. Büyüme cephesinde, öncü verilerin bir önceki yılın aynı dönemine göre% 6,8 artması bekleniyor. Temel kişisel tüketim harcamalarının çeyreklik bazda% 2,4 artması bekleniyor. Haftalık işsizlik maaşı uygulamaları da 24 Nisan 540K haftasında düşük seviyelerini koruyacakları öngörülerek gerçekleştirilecek. Mart ayında bekleyen konut satışlarının bazda% 4,7 artması bekleniyor. Euro Bölgesi cephesinde ise ekonomik güven endeksi verileri takip edilecek. Verinin Nisan ayında 1,2 puan artarak 102,1'e çıkacağı tahmin ediliyor.

Asya piyasaları

Geleceğin gündeminde neler var? Yarın ABD'de Chicago PMI'nın yanı sıra Michigan tüketici güven endeksi verilerinin de revize edilmesiyle kişisel gelir ve harcamalar izlenecek. Mart ayında kişisel gelir verilerinin aylık bazda% 20, kişisel harcama verilerinin ise% 4,2 arttığı tahmin edilmektedir. Chicago PMI Nisan verilerinin, aylık 1 puan düşüşle 65,3 kümelenmesi bekleniyor. Öte yandan, Michigan'ın tüketici güveninin 86,5'lik Nisan verilerine göre mütevazı bir şekilde 87,5 puana revize edilmesi bekleniyor. Euro Bölgesi cephesinde ise TÜFE artışını izleyeceğiz. TÜFE Nisan ayı öncü verilerinin yıllık bazda% 1.5 ve% 0.8 artması bekleniyor. İlk çeyrek büyüme verilerinin çekirdek ve yıllık bazda% 0,8 ve% 2 daralması bekleniyor. Japonya'da Tokyo TÜFE'ye Asya yaptırımları uygulanırken, sanayi üretimi için imalat PMI verilerinin revizyonu takip edilecek. Tokyo TÜFE Nisan verilerinin yıllık bazda manşet bazında% 0.2 düşüş ve çekirdek bazda% 0.3 artması bekleniyor. Mart ayı endüstriyel üretim öncü verilerinin de yıllık% 0,6 düşüş göstermesi bekleniyor. PMI Çin'de de izlenecek. Nisan ayı Hizmet PMI verilerinin ise aylık 0,2 puanlık ılımlı bir düşüşle 56,1 azalması bekleniyor. PMI verisi de 0,3 puanlık artışla 50,9 puan, Caixin hizmetinde 0,1 puanlık düşüşün ise 51,8 puan olacağı tahmin ediliyor.

 

Kaynak Halk Yatırım