Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ile dün Atina'da yaptığı görüşmede Temsilciler Meclisi Başkanı Akile Salih, tüm yabancı güçlerin ve paralı askerlerin "her durumda" Libya'yı terk etmesi gerektiğini vurguladı.
Libya'da çözümün cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri yapmak ve devlet kurumlarını doğrudan birleştirebilecek, askeri kurumları birleştirebilecek ve Libyalılar arasında uzlaşmayı sağlayabilecek bir cumhurbaşkanı seçmek olduğunu vurguladı.
Salih, iktidara gelmek isteyen herkesin seçimlere destek vermesi gerektiğini de belirterek, Libya'da herhangi bir yabancı üssün varlığına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.
Meclis Başkanı Akile Saleh, Yunanistan'ın bu eğilimi destekleyeceğini ve barışçıl bir iktidar değişimini engellemeye çalışan hiçbir sesi dinlemeyeceğini umuyor.
Blihak ayrıca Müslüman Kardeşler'i yaklaşan seçimleri "ne pahasına olursa olsun" engellemeye çalışmakla da suçladı. Diyalog forumu katılımcılarını seçimleri ertelemeye çalışmakla suçlayan Blihak, dün televizyonda yaptığı açıklamada, "Siyasal İslam hareketinin üyeleri kaybedeceklerini bildikleri için seçimleri engellemeye çalışıyorlar" dedi. Dedim
Libya halkının doğrudan bir cumhurbaşkanı seçmek istediğini ve herhangi bir anayasa referandumunun seçimleri geciktirebileceğini söyledi.