Messi, "Paris'te olduğum için mutluyum. Başarılı olmak için takım arkadaşlarımla çalışmaya hazırım" dedi.
Geçtiğimiz Pazar günü düzenlediği basın toplantısında 21 yıldır oynadığı Barcelona'dan ayrıldığını açıklayan Lionel Messi, Fransa Ligue 1 ekibi Paris Saint-Germain'e (PSG) transfer oldu.

Paris'teki Parc des Princes'te düzenlenen imza töreninin dışında binlerce Paris Saint-Germain taraftarı, Messi'nin gelişini alkışlarla kutladı.

MESSI: PARİS'TE OLMAKTAN MUTLUYUM
Messi, kendisi için düzenlenen imza töreninde "Paris'te olmaktan mutluyum" diyerek, "Başarılı olmak için takım arkadaşlarımla çalışmaya hazırım" dedi.

Messi, "Neymar ve Mbappe ile oynamaktan çok mutluyum. PSG'yi kazanma zihniyetinden dolayı seçtim."
Fransız kulübü Paris St Germain ile sözleşme imzalamaktan mutlu olduğunu ve hala aç olduğunu söyleyen Messi, "Bu yüzden buradayım. Bu iddialı bir kulüp. Her şey için savaşmaya hazır olduklarını görebilirsiniz" dedi
PSG'de ne zaman çıkış yapacağı sorulduğunda Messi, "Bunun hakkında bir şey söyleyemem" dedi.
'HAYALİM BİR ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI DAHA KAZANMAK'
Hayalinin bir Şampiyonlar Ligi kupası daha kazanmak olduğunu söyleyen Messi, bunun için güçlü olmaları ve birlikte hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

Messi, hayalini gerçekleştirmek için doğru yerde olduğunun altını çizdi.

PSG BAŞKANI AL-KHELAÏFI: FUTBOL DÜNYASI İÇİN TARİHİ BİR GÜN

Messi'nin imza töreninde konuşan PSG Başkanı Nasser Al-Khelaïfi, "çok mutlu ve gururlu" olduğunu söyledi ve "Bu, kulübümüz ve futbol dünyası için tarihi bir gün" dedi.
Yeni takımında 30 numaralı formayı giyecek olan Messi'nin yıllık maaşının vergiler sonrası yaklaşık 35 milyon Euro olacağı öne sürüldü.

"KARİYERİMDE YENİ BİR SAYFA AÇACAĞIM İÇİN HEYECANLIYIM"

Arjantinli futbolcu, 17 sezondur forma giydiği Barcelona A Takımı'nda 4 Şampiyonlar Ligi ve 10 La Liga kupası olmak üzere 35 kupa kazandı.

Katalan takımıyla 778 resmi maça çıkan Messi, rakibinin filelerini 672 kez havalandırdı.

Messi, sözleşmeyi imzaladıktan sonra yaptığı ilk açıklamada, "Paris'te kariyerimde yeni bir sayfa açmaktan heyecan duyuyorum" dedi.
Al-Khelaifi düzenlediği basın toplantısında, "Futbolda sihir yapıyor, güzelleştiriyor. O bir kazanan" dedi.

Nasser Al-Khelaïfi, Messi'nin altı Ballon d'Or kazanan tek oyuncu olduğunu belirtti "Başardıkları şey inanılmaz." dedi.

Al-Khelaifi, notu olmadığını söyleyerek Messi ve babasına teşekkür etti, kalpten konuştu ve anlaşmanın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Nasser Al-Khelaïfi, kulübün Messi ile anlaşmasının Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde olduğunun altını çizdi.
2+1 YILLIK SÖZLEŞME İMZALANDI

Altyapı dahil 21 yıldır ter döktüğü Barcelona'ya veda eden ve kariyerinin ilk transferini yapan 34 yaşındaki Arjantinli futbolcu, Neymar gibi yıldız isimleri barındıran PSG'yi tercih etti.

PSG'den yapılan açıklamaya göre; Dünyada yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü 6 kez kazanan Lionel Messi ile 2+1 yıllık sözleşme imzalandı.