İngiltere'de polis rekor bir baskında 5 milyon sterline mal oldu.

Londra Metropolitan Polisi, kentteki silah ve uyuşturucu kaçakçılığı çetelerine karşı uzun süredir operasyonlar yürütüyor. Cuma günkü duruşma, 5 milyon sterlinlik operasyonun ayrıntılarını kamuoyuna açıkladı.

Ekip, 5 Haziran 2020'de Fulham bölgesinde bir binayı yakından izledi. Polis, Ruslan Shamsutdinov'un binadan elinde büyük çantalarla çıktığını gördü. Çantaları taşımakta zorlandığı fark edilen 36 yaşındaki zanlı, ekipler tarafından durduruldu ve çantada "çok miktarda para" olduğu ortaya çıktı.

Polis ayrıca Shamsutdinov'un dairesine girdi ve bazadaki farklı çanta ve paketlere yerleştirilmiş toplam 5 milyon sterlin nakit buldu. Ayrıca dairedeki en az 39 bin euro (yaklaşık 407 bin TL) ve 8 bin sterlin (yaklaşık 100 bin TL) nakit paraya da el konuldu.

14 Haziran'da Serwan Ahmadi adlı bir şüpheli, ekiplerin izlediği bir noktada büyük bir evrak çantasını bir kişiye verirken görüldü. Daha sonra Edmonton bölgesindeki evinden elinde büyük bir çantayla ayrıldığı tespit edilen Ahmadi, polis tarafından durduruldu. Şüphelinin elindeki çantada yaklaşık 60 bin lira (730 bin TL) nakit para bulundu. Ayrıca evinde yaklaşık 200 bin lira (yaklaşık 2,5 milyon TL) olduğu belirlendi.

15 Haziran'da, büyük ölçekli kara para aklamaktan şüphelenilen Sergejs Auzins tutuklandı. Auzins'in Rochester evine yapılan baskında yaklaşık 15.500 £ (yaklaşık 190.000 £) bulundu.

Cuma günü Harrow Crown Mahkemesi'ndeki duruşmada üç zanlı aleyhindeki kararlar açıklandı. Buna göre Shamsutdinov 3 yıl 9 ay, Auzinler ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Öte yandan Ahmedi'nin bir yıl sekiz ay hapis cezası iki yıl ertelendi. Suçluya ayrıca 150 saat ücretsiz çalışması emredildi.

Alınan kararların ardından Büyükşehir Polis Teşkilatı organize suç birimi başkanı Jason Prins açıklama yaptı.

Ekipleri tebrik eden Prins, bunun örgüt tarihinde tek seferde ele geçirilen en büyük nakit miktarı olduğunu belirterek, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Londra'da uzun süredir devam eden A Sınıfı uyuşturucu ve silah kaçakçılığı operasyonları kapsamında Fulham adresine yapılan baskınlarda 5 milyon sterlinden fazla para ele geçirildi. Bu, Metropolitan Polis Teşkilatı tarihinde bir kerede ele geçirilen en büyük nakit miktarı. Bence ülkenin en büyüklerinden biri.