İsrail, Perşembe günü Lübnan'daki vatandaşlarına, 2006 savaşından sonra BM Güvenlik Konseyi tarafından belirlenen sınır bölgesinin kuzey kenarındaki Litani Nehri'nin üzerindeki Nebatiye ve çevresindeki kasaba ve köyleri terk etmeleri için bir tahliye talimatı verdi.

Tahliye için belirlenen bölgelerin, son günlerde şiddetli çatışmalara sahne olan İsrail-Lübnan sınırından 60 kilometre kadar uzakta olduğu ifade ediliyor. Bu durum, zaten hareket halinde olan bir milyondan fazla kişiyi etkileyerek Lübnan hükümetinin sınırlı kaynaklarını daha da zorlayacak ve mevcut insani kriz durumunu derinleştirecek.

Tahliye emri, Hizbullah'ın bir gün içinde kuzey İsrail'e 200 füze ve insansız hava aracı fırlatmasıyla artan gerginlikler sırasında geldi. İsrail, militan gruba karşı hava saldırılarını da sürdürerek, Beyrut ve diğer bölgelerdeki hedefleri vurdu. Perşembe günü, başkentte akşam saatlerine kadar birçok hava saldırısı sesi duyulurken, bunlardan birinin Dahiyeh'deki Hizbullah medya ofisini vurduğu bildirildi.

Hibya Haber Ajansı