Manchester United, Real Madrid için Old Trafford'dan ayrıldıktan 12 yıl sonra Juventus'tan Cristiano Ronaldo'yu yeniden imzalamak için bir anlaşmaya varacaklarını açıkladı.


United, Cuma günü yaptığı açıklamada, "Manchester United, kulübün Cristiano Ronaldo'nun transferi için Juventus ile kişisel koşullara, vizeye ve tıbbi anlaşmaya bağlı olarak bir anlaşmaya vardığını doğrulamaktan mutluluk duyuyor" dedi.
Kulüpteki herkes Cristiano'yu Manchester'a geri döndürmek için can atıyor."


Transferin finansal detayları açıklanmadı, ancak Sky Sport Italia, United'ın Juve'ye 28 milyon euro (33 milyon dolar) teklif ettiğini ve saldırganla sezon başına 25 milyon euro (29,5 milyon dolar) değerinde iki yıllık bir anlaşma üzerinde anlaştığını bildirdi. .


Ronaldo, beş Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunun ilkini kazandı ve 2003'ten 2009'a kadar United'da altı yıl boyunca dünyanın en iyi oyuncusu seçildi.


Toplamda 292 maçta 118 gol attı ve üç Premier Lig şampiyonluğu, bir FA Kupası ve iki Lig Kupası kazandı.

 


United'ın saldırısı, Ronaldo'nun başlangıçta rakipleri Manchester City'ye katılmaya hazır göründüğü çalkantılı bir 24 saati kapattı.


Premier Lig şampiyonu City, İngiltere kaptanı Harry Kane'i kaçırdıktan sonra Portekiz'in ileri hamlesiyle geniş çapta bağlantılıydı.


Ancak United menajeri Ole Gunnar Solskjaer, Pazar günkü Premier League Wolves turu öncesinde Cuma günü bir maç öncesi basın toplantısında bir anlaşmanın yakın olduğunu ima etti.


Ronaldo ile birlikte forma giyen Solskjaer, "Cristiano bu kulübün bir efsanesi, bana sorarsanız tüm zamanların en iyi oyuncusu" dedi.


“Her zaman iyi bir iletişimimiz oldu. Bruno'nun [Fernandes] onunla da konuştuğunu biliyorum. Onun hakkında ne hissettiğimizi biliyor. Juventus'tan ayrılacaksa burada olduğumuzu biliyor."


Ronaldo'nun uzun süredir rakibi Lionel Messi, Barcelona ile sözleşmesinin sona ermesinden sonra Paris Saint-Germain'e katıldı ve bu transfer penceresinin son gişe rekorları kıran hamlesi oldu.


PSG forveti Kylian Mbappe, Real Madrid'den 160 milyon euro civarında bir teklif aldı.

'Hayat Devam Ediyor'
Ronaldo'nun Juventus ile sözleşmesi bir yıl uzakta.

Cuma günü erken saatlerde, Juventus teknik direktörü Massimiliano Allegri, beş kez Ballon d'Or kazananının İtalyan devlerinden ayrılma arzusunu doğruladı.

Allegri, "Dün Cristiano ile konuşurken bana Juventus'ta kalmaya niyeti olmadığını söyledi. Bu yüzden yarın seçilmeyecek. Bu sabah antrenman yapmadı."


"Üç yıldır buradaydı, katkısını yaptı, kendini Juventus'a verdi ve şimdi ayrılıyor. Hayat Devam Ediyor."

Ronaldo, Juventus ile iki Serie A şampiyonluğu kazandı, ancak Torino'daki zamanı beklentileri karşılamadı.

Real Madrid'de dört Şampiyonlar Ligi zaferini içeren dokuz yıllık parlak bir büyüde 438 maçta 450 gol attıktan sonra 2018'de katıldı.

 

(Çeviri Haber-Dış Basın)