Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum, bakanların TBMM'deki bütçe sunum yapması tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Muhalefet partilerinin 'seçilmiş-atanmış ilişkisi' tepkilerine yönelik açıklamada bulunan Uçum, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistem'ni 'tek adam' yönetimi olarak görerek bakanların konuşmasını eleştiren muhalefetin bu tavrının çelişki olduğuna dikkat çekti.

Uçum, "Cumhurbaşkanın ekibinin aktif çalışmasından rahatsız olanlar kendileriyle çelişmekte ve tutarsızlığa düşmektedir." dedi. 

Mehmet Uçum, "Seçilmiş iradeler kendi seçtikleri ekiple çalışma hakkına sahiptir"diyerek değerlendirmelerine şöyle devam etti:

-"Halkın seçtiği Cumhurbaşkanının halka taahhüt ettiği siyasi programdan oluşan hükümet programını kendi ekibiyle uygulaması ve kolektif bir çalışma yapması en doğal demokratik hakkıdır."

- "Atanmışların seçilmiş Cumhurbaşkanının programını uygulamasını, takip etmesini ve savunmasını istemeyenler aslında bürokratik vesayet özlemi içindedir." 

-"Atanmışların seçilmiş Cumhurbaşkanına karşı sorumluluğuna karşı çıkanlar aslında bürokrasinin halka karşı sorumlu olmasını istemeyenlerdir."