Merkez Ana Partisi (MAP) Genel Başkan Yardımcısı Yunis Karagöz, partilerinin 56 ilde kuruldu belgesini aldıklarını, 48 ilde ise atamaları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Karagöz, Kocaeli, Mardin, Eskişehir, Diyarbakır, Kırşehir, İstanbul, Ankara… gibi il atamalarını gerçekleştirdikleri tüm il ve ilçe başkanları ile birlikte Sivil Düşünce Haber Portalı’na özel açıklamalarda bulundu.

Karagöz açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“56 ilimizde kuruldu belgemizi aldık. 48 tane il atamamız var. Çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugün burada toplanmamızın nedeni, çalışmalarımıza hızlı bir şekilde start vermemiz içindir. Seçimlere hazır olmamız, seçimlere girmek için belgemizi alarak çalışmalarımıza başlamak için parti merkezimizde toplandık. “

“Bizim, ittifaklarla işimiz yok!”

Merkez Ana Partisi olarak hiçbir ittifakta yer almıyoruz. Kendi hedeflerimiz, kendi ideolojimiz, kendi programlarımıza göre gidiyoruz. Biz, ittifakların hiç birinde yer almıyoruz.

“Koalisyonlar Yapabiliriz”

Koalisyon yapabiliriz ama asla ittifaklara katılmayacağız. Türkiye’de konuşulan şey; parlamenter sistemin geri gelmesi ve başkanlık sisteminin sona ermesi yönündedir. Bunun için mücadele veriliyor. Başkanlık sistemiyle Türkiye’nin başına gelen olayları biliyorsunuz. Yıllar önce Türkiye’de başkanlık sistemi yokken, parlamenter sistem varken bir devletin içinde üç tane devlet vardı; cumhurbaşkanı ayrıydı, başbakan ayrıydı, genelkurmay başkanı ayrıydı. Ama şu anda Türkiye’de tek bir adam, Cumhurbaşkanı yönetimi var. Cumhurbaşkanı da o, genelkurmay başkanı da o, başbakan da o."

“Türkiye’de üç başlılığın olması daha iyi”

Üç başlılığın olduğu zamanlarda kimse tek başına karar veremez, milletin geleceği ile oynayamazdı. Milletin geleceği ile oynayamadığı için kendi başına verdiği kararlarda genelkurmay başkanı, bana aksi tavrını kullanırdı. Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük millet Meclisi’nden geçen onayı kabul etmez türünden düşüncelerle çalışmalar vardı. Ama şu an, kendim yaparım, kendim alırım, kendim keserim gidiyor. Başkanlık sistemi, tek adam sistemi. Böyle bir sistem olmaz.

“Başkanlık sitemine karşı değiliz”

Başkanlık sistemine karşı değiliz. Vakti zamanında Türkiye Cumhuriyeti’nde devletin içinde halkına ful parlamenter sistem uygulanmıştı. Ama dış ülkelere karşı da bunların uyguladıkları başkanlık sistemini uygulamışlardı. Dış güçlere karşı dim dik durulmuştu. Ama şu an ki başkanlık sistemi bizim halkımıza, milletimize karşı dimdik karşısında duruyor, dış güçlere karşı parlamenter sistemi uyguluyor. Biz, böyle sistemlerde yokuz. Bizim sistemimiz, bizim adaletimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkes eşit adalette olacaktır ve eşit adalette yaşayacaktır. Her kim olursa olsun.

Merkez Ana Parti’nin diğer partilerden farkı, vatancıl, milletçil ve vatanını seven insanlarla yola çıkmasıdır. Sadece vatanseverlik vardır.”

MAP Mardin İl Başkanı Faruk Özçelik konuşmasında, “Ben, inançlı bir HDP’li idim. Geçmişte HDP’de görev aldım. MAP’tan il başkanlığı teklif edilince araştırdım, her görüşten seçmenin oyunu alacağını tespit ettim. Benim gibi HDP’ye inanan birisi MAP’a geçmiş ise, benim gibi birçok kişi de MAP’a geçecektir diye düşünüyorum. Doğu ve Güneydoğu’da AK Parti ve HDP arasında sıkışan, kendisini çaresiz hisseden çok insan var. Ben çiftçilik ile uğraştığım için çiftçilerin yaşadıkları sıkıntıları biliyorum. Aldığı krediyi ödeyemeyen çiftçilerin sıkıntılarını biliyorum. Elektriği kesilen köyleri biliyorum. MAP’a oy vermeyeceğiz de hangisine vereceğiz?” dedi.

 

MAP Diyarbakır İl Başkanı M.Ali Kara ise “Daha önce İYİ Parti’de görev aldım. Yaşadığımız bir anlaşmazlık sonucunda bırakmak zorunda kaldım. MAP’ın güzel yerlere varacağına inandığım için “Neden olmasın?” diyerek partiye katıldım. İl başkanlığı belgemi aldım ve Diyarbakır’a giderek teşkilatlarımızı oluşturacağım. İlçe ve il kongresi yapacağız. Partimizin açılımı anneler üzerine kuruludur. Genel başkanımız kadındır. Annelerin yanında olmamız lazım. Parti olarak ziyaretlerine gideceğiz. Kendileriyle görüşeceğim.” İfadelerini kullandı.

 

Sivil Düşünce Haber Portalı