Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Standart Yağış İndeksi (SPI) ve Normal Metot Yüzdesine (PNI) göre hazırladığı kuraklık raporunda Nisan ayında özellikle Doğu Anadolu'nun iç kesimleri, Güneydoğu Anadolu ve güneybatı Ege'nin çoğu ile Çorum ve Amasya . şiddetli ve olağanüstü kuraklık görüldü. Kuzey Ege ve Marmara'da çok, orta, hafif ve normal nem seviyeleri ölçülürken, Zonguldak ve Bartın kıyılarında aşırı nem gözlemlendi.

Meteoroloji'nin Nisan 2021 Ay-Nisan Sıcaklık Karşılaştırma raporunda İpsala ve Samandağ'da ortalama sıcaklıkların 1981-2010 normlarına göre mevsimlik normların altında olduğu belirtildi. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri, Kuşadası, Bodrum, Milas ve Ispares bölgelerinde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde olduğu kaydedildi.

CEYLANPINAR'DA KAYIT SICAKLIĞI

Ülkenin diğer bölgelerinde sıcaklıklar mevsimsel normlara yakıldı. Geçen yıl Nisan ayında ortalama sıcaklık 12,1 derece iken, 2021 Nisan ortalaması 13,4 derece iken, rapora göre bu yıl 1,3 derece arttı. Nisan ayında en düşük sıcaklık eksi 6,4 derece ile Özalp (Van), en yüksek sıcaklık 36,9 derece Ceylanpınar (Şanlıurfa) oldu.

Son dakika ... Nisan ayında hava raporunda büyük tehlike! Üç olağanüstü kuraklık © Hürriyet Son dakika ... Meteoroloji'nin Nisan raporu büyük bir tehlike! Üç aşırı kuraklık


TEK NORMAL MARMARA

Marmara'da ortalama sıcaklık İpsala'da mevsim normallerinin altında, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin altında kaldı. Nisan uzun yıllar ortalama 12,2 derece iken, bu yıl 11,8 dereceye düştü. En düşük sıcaklık eksi 2,1 derece Çorlu ve Balıkesir'de, en yüksek sıcaklık 30,8 derece Balıkesir'de oldu.

EGE'DE 0,8 DERECE ARTTI

Ege'de ortalama sıcaklık Kuşadası, Bodrum ve Milas'ta mevsim normları, diğer bölgelerde ise mevsim normları civarındaydı. Nisan uzun yıllar ortalama 13,8 derece iken bu yıl 14,6 dereceye çıktı. En düşük sıcaklık eksi 3,7 derece ile Tavşanlı, en yüksek sıcaklık 35 derece ile Aydın'da oldu.

AKDENİZ'DE 35 DERECE

Akdeniz'de sıcaklık Samandağ'da mevsim normallerinin altında, Isparta, Alanya, Anamur, Senirkent, Göksun, Eğirdir, Köyceğiz ve Gazipaşa'da normalin üzerinde seyretti. Normal sezonlarda başka bölümler de yaşandı. Bölge Nisan'daki 15 dereceden bu yıl 15,9 dereceye çıktı. En düşük sıcaklık eksi 5,5 derece Tefenni ve en yüksek 35,2 derece Mut'ta meydana geldi.


ORTA ANADOLU SICAK

İç Anadolu'da ortalama sıcaklık Sivas, Kırıkkale, Kangal ve Pınarbaşı'nda mevsimlik normların üzerinde, diğer bölgelerde ise mevsimlik normların üzerinde seyretti. Nisan uzun yıllar ortalama 10,2 derece iken, bu yıl 11,5 dereceye yükseldi. En düşük eksi 5 derece Yunak ve Pınarbaşı'nda, en yüksek 31 derece Kırıkkale'de.

KARADENİZ'İN EN SICAKLIĞI AMASYA'DA

Karadeniz'de ortalama sıcaklıklar Akçakoca, İnebolu Gümüşhane, Bayburt, Osmancık, İspir ve Oltu'da mevsimlik normların üzerinde seyrederken, diğer bölgelerde mevsim normlarına yakın seyretti. Nisan uzun yıllar ortalama 11 derece iken bu yıl 11,8 dereceye çıktı. En düşük eksi 3,4 derece Bolu, en yüksek 33,4 derece Amasya'da görüldü.

DOĞU ANADOLU 3,3 DERECE YÜKSELDİ

Doğu Anadolu'da ortalama kafa mevsimi normalin üstündeydi. Nisan uzun yıllar ortalama 8,7 derece iken, bu yıl 3,3 derece artarak 12 dereceye çıktı. En düşük sıcaklık eksi 6,4 derece Özalp, en yüksek 32,9 derece ile Iğdır'da oldu.

NİSAN'DA 37 DERECE YAKLAŞILDI

Güneydoğudaki ortalama sıcaklık Kahta'da mevsimlik normlara yakın, diğer bölgelerde mevsimlik normların üzerindeydi. Nisan uzun yıllar ortalama 15 derece iken bu yıl 2,6 derece farkla 17,6 derece oldu. Diyarbakır ve Batman 0,9 derece ile en düşük, en yüksek 36,9 derece ile Ceylanpınar oldu.