2 milyar dolarlık Thodex kripto para ile yurtdışına kaçan Cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcısı olduğu iddia edilen Faruk Fatih Özer’in, MHP Milletvekili Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı ile 28 Eylül 2020’de Hoppara isimli başka bir şirket daha kurduğu ortaya çıktı. Şirketin faaliyet alanı ise 'elektronik para ihracı' olarak belirlendi.

Thodex’in sahibi Faruk Fatih Özer 2 milyar dolarlık kripto para ile 20 Nisan tarihinde Arnavutluk Tiran'a kaçtığı belirlenmiş, borsanın kullanıcılarının savcılığa suç duyurusunda bulunmasıyla birlikte hakkıdna soruşturma başlatılmıştı.

Özer'in 2020 Eylül ayında MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak bir şirket de kurduğu ortaya çıktı. İkilinin birçok bakanı makamında ziyaret ettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Dışişleri bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de fotoğraflarının ortaya çıkmasıyla ilgili açıklama yapan Çavuşoğlu, "Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’i tanımıyorum. Şahsın sosyal medyada dolaşan fotoğrafı; 26 Aralık 2019’da Kocaeli Mv. Saffet Sancaklı’nın oğlu Mert Sancaklı’ya verdiğimiz randevuya eşlik ettiği ziyarette çekilmiştir. Kamuoyunun bilgisine saygılarımla sunarım" demişti.

SANCAKLI'DAN İDDİALARA YANIT

 

Sancaklı, hakkındaki iddialara şöyle yanıt verdi: 

"Son bir kaç gündür kamuoyunu meşgul eden dolandırıcılık iddialarıyla ilgili oğlumun ve benim adımın geçtiği olaylardan büyük bir üzüntü duyuyorum.

Saffet Sancaklı adını ve şahsını bilen herkes bilir ki bizim söz konusu iddialara dair hayatımızın hiçbir döneminde hardal tanesi kadar haksızlık, hukuksuzluk, şerefsizlikle yanyana gelmemiştir.

Şerefle taşıdıgım milli takım şuurunu ve Ayyıldızlı Al Bayrağı yaşatmak ve ona leke kondurmamayı hayat anlayışı olarak benimsemişimdir. Bu anlayışın ifadesi olarak Türk milletinin en şuurlu siyasi merkezi olan MHP'de şerefimle milletvekilliği yapıyorum.

Hayatım boyunca şerefim ve haysiyetimle yaşdım. Milli şahsiyetime dönük en küçük lekeyi bile kabul etmem mümkün değildir. Gündemdeki bu konuda oglumun ve şahsımın en küçük bir dahli olmadığına dair bütün değerlerim, namusum ve şerefim üzerine and içerim.

Bahsi geçen ve dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şirketin adı THODEX'tir. Bu şirketle oğlum Mert Sancaklı'nın veyahut herhangi Sancaklı'nın fiili hiçbir bağı olmamıştır ve halen de bulunmamaktadır. Devletimizin yapacağı tahkikat sonucunda gerçek ortaya çıkacaktır."