Midyeci Ahmet Yunanistan'da midye dolma fabrikası açtı. Dünyanın ilk profesyonel midye dolma fabrikası olduğunu söyleyen Midyeci Ahmet yatırımlarına devam edeceğini açıkladı.

Bugün size 4 yıldır çalıştığımız ve bitirdiğimiz fabrikamızı tanıştırma fırsatı bulacağım. Burası fabrikanın yanında iş yerine yakın olsun diye kendime yaptığım bir yer. İşi oturtmak için bir süre daha burada kalacağım. Çok heyecanlıyım gece bile uyuyamadım.

4 yıldır bu projenin üzerinde çalıştıklarını söyleyen Midyeci Ahmet, sürecin zorlu olduğunu ama imkansız olmadığını dile getirdi. 

"AR-GE çalışmalarımızla beraber tam 4 yıldır bu projeye bayağı bir emek harcadık. Çok zorlu bir mücadeleydi. O kadar zordu ki zannedersiniz marsta anti madde üretiyoruz yani öyle bir şey. Avrupa Birliği’nde gerçekten müşterilerim söylüyordu daha önce kokoreç midye olmaz mümkün değil diye. Mümkün ama çok zor. İzin belgelerimizi göstermek istiyorum size. Dünyanın her yerine İngiltere, Arap Ülkeleri ve Arabistan, Amerika dahil olmak üzere bütün ülkelere midye gönderebiliyoruz. Hiçbir engelimiz yok helal belgemizde var. Artık dünyanın her yerine midye gönderebiliriz. Yatırım yapmak isteyen arkadaşlarım için büyük bir fırsat. Değerlendirmelerini isterim, tavsiye ederim. Pişman olmazlar çünkü bizden kimse pişman olmadı."

"Bitcoin’i bilmem ama midyeyi çok iyi biliyorum"

Yatırım yapmayı tavsiye eden Midyeci Ahmet, midye sektörünün çok kazandıracağına inanıyor ve şöyle devam ediyor:

"Şu anda Midyeci Ahmet ailesi tam 1400 kişi oldu bu fabrikayla beraber yakın zamanda inşallah 10 binlere varacağız. Tabi hem şubelerde hem de yeni fabrikalarımızda bir sürü arkadaşımız çalışacak. Böyle bir işte yer almak bile insanı çok mutlu eden bir motivasyon tavsiye ediyorum. Yatırım yapın gelin bizimle çalışın kazanacaksınız. Bitcoin’i bilmem ama midyeyi çok iyi biliyorum  çok kazandıracağız ve çok iş yapacağız.

"Ne kadar inan emeği varsa bir işte o kadar lezzetli oluyor"

Neden başka bir ülkede fabrika kurduğumu açıklamak istiyorum. Öncelikle en büyük nedenimiz kendi ülkemizde yeterince midye çiftliği yok ve mal yetişmiyor, midye yetişmiyor. Dolayısıyla biz ürün arayışına girdik ve en yakınımızdaki komşumuza geldik. Ama Türkiye’de de şu an da aynı amanda bir fabrikamız daha var ve onun açılışını da yapmak gerekiyor ama şuan burada olduğum için önce burayı sonrada oradakini açacağız. Hem ithalat hem ihracat yapıyoruz Yunanistan’da da hem ihracat hem ithalat yapıyoruz. Çünkü Türkiye’de pirinçlerimizi getiriyoruz ve kullanıyoruz. Baharatlarımız başka ülkelerden geliyor. Bunun ötesinde midyelerimiz burada çiftliklerden çıkıyor, hızlı bir şekilde bize geliyor. En taze haliyle işliyoruz. Ve en lezzetli midyeleri alıyoruz. Midyeeri alıp işleyip şoklayıp gönderiyoruz. Sonrasında pişiriliyor ve ize servis ediliyor. Ben bu işte 30 yılı geride bıraktım hayatımda ilk kez yaptığım iş bu kadar içime siniyor. Yepyeni bir sektör yarattık. İnanılmaz bir sektör olacak midye bambaşka bir yerde. Ne kadar inan emeği varsa bir işte o kadar lezzetli oluyor. Bu benim prensibim ve inandığım bir şey."


Hibya Haber Ajansı