Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanlığınca Ahmet Davutoğlu'nun düzenlediği Dr. Mimar Kadir Topbaş Gösteri ve Kültür Merkezi'nde 'Millet Sofrası Buluşmaları' programı gerçekleştirildi.

Edinilen bilgiye göre, Millet Sofrası Buluşmasına Millet İttifakı liderlerinden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, ile Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu katıldı. Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Dilek Kaya İmamoğlu'da programa katılan isimler arasında yer aldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katılmadı.

Program Kur'an tilaveti okundutan sonra oruçların açılması ile başladı.

Programda konuşan İBB Başkanı İmamoğlu'nun konuşması şöyle:

"Ramazan gününde buluşmanın birlikte iftar yapmanın, bu hoşgörü kentinde asırlar boyu insanları bir araya getirip eşitleyen, insanlarını bir arada. Etmeyi kendine gaye edinmiş bu kadim kentte misafir etmenin onurunu yaşıyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

Milletçe önümüzdeki hayati bir görev olan bu sürece dair düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Inşallah hep birlikte öncelikle depremzede yurttaşlarımız. yaşam koşullarını hızla normalleştiririz. Bu iyi oldu. Barınma, geçinme, eğitim, sağlık, kültür gibi tüm ihtiyaçlarını hep birlikte karşıladı. Sağlarız. Bunları yaparken bir yandan da yaşadıklarımızdan ders çıkartmakla birlikte bundan sonraki böyle felaketlere yol açmayacak günden beri inşallah. Hep birlikte tedbirlerini alırız. Bununla da mükellefiz."

 

Hibya Haber Ajansı