Tutku Yatak Y.K Başkanı Gökmen Kaya: “Düğün sezonunda satışları olumsuz etkiler”

(BDDK) Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun kredi kartı taksit sayılarında yaptığı düzenleme kapsamında, mobilya alışverişlerinde taksit sayısı 12 aydan 9 aya düşürüldü. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya, “Normalleşme sürecine geçtiğimiz şu günlerde, düğün alışverişlerinin de etkisiyle mobilya alışverişlerinde kış sezonuna göre gözle görülür bir hareketlilik başlamıştı. Yüzde 50’ye varan artan talep karşısında ise biz üretici firmalar, terminlerde gecikme olmaması için fabrikalarımızda faaliyetlerimizi aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyoruz” dedi.

Gökmen Kaya, ”BDDK’nın mobilya alışverişlerinde taksit imkanını 12’den 9’a düşürmesi, özellikle çeyiz alışverişi yapan dar gelirli vatandaşların bütçesini etkileyecektir. Taksit sayısının 3 ay bile fazla olması kullanıcıların ödediği toplam rakamın bölünmesine neden olduğu için bu durumda tek seferde daha fazla ödeme yapmak durumunda kalacaklar. Şimdilerde bir evin kurulumu için gerekli olan tüm mobilya ve uyku grubunda ise kaliteli ve sağlıklı çift kişilik bir yatak alışverişinin ortalama maliyeti 25 bin TL’den başlayarak ürünün özelliklerine göre artan fiyatlarla değişiklik gösterebiliyor. Bu nedenle tüketicilerimizin cebini rahatlatmak amacıyla daha fazla taksit imkanı sunabilmeyi isteriz” diye ifade etti.  

“Vatandaşın uykuları kaçmasın diye sağlıklı yataklar üretiyoruz”

Tutku Yatak Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Kaya “İçinde bulunduğumuz pandemi döneminde herkes ister istemez daha fazla strese maruz kalabiliyor. Kullanıcılarımızın uyku sağlığını oldukça önemsiyoruz. Bu nedenle ar-ge çalışmalarımız neticesinde A, C ve E vitaminleri içeren ve uyku esnasında bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayan yatak modelini geliştirdik. Aynı zamanda özellikle düğün alışverişlerinde en çok karşılaştığımız konulardan biri de, çiftlerin farklı konfor düzeyinde yatak tercihlerinin olması yönündeydi. Bu konuda çiftlerin, uyku esnasında partnerlerinden farklı sertlik yüzeyinde yatabilmelerini kolaylaştıran ve yatağın iki bölümüne de iki farklı yay ve destek sistemi kullanılarak üretilen yataklar üretiyoruz. Böylece çiftlerin bu yöndeki ihtiyaçlarını da sorun olmaktan çıkararak kolaylıkla karşılıyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Hibya Haber Ajansı