Rusya, Ukrayna'dan bir heyetin müzakere için Belarus'a gittiğini iddia etti.
Rusya lideri Vladimir Putin’in yardımcısı Vladimir Medinsky, Ukrayna’dan bir heyetin, müzakereler için Belarus’a gitmek üzere olduğunu duyurdu.
Belarus’un Gomel kentine ilerleyen Ukrayna heyetinin burada Rus heyetiyle görüşeceği de belirtildi. Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Rusya’nın müzakerelere hazır olduğunu söylerken Ukrayna heyetinin gelmesinin beklendiğini dile getirdi.
Rus heyetinde yer alan Leonid Slutsky ise Rusya’nın müzakerelerde çok sert bir tutum sergileyeceğini söyledi.

LUKAŞENKO ARABULUCU OLDU
Belta haber ajansı görüşmelerin Ukrayna-Belarus sınırındaki Gomel bölgesinde gerçekleşeceğini aktarırken, Peskov, “Bildiğiniz üzere Belarus lideri Lukaşenko, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü. Bu görüşmeden sonra Lukaşenko, Putin’den buradaki Rus heyetini geri çağırmamasını istedi ve Ukrayna’nın Gomel bölgesinde görüşmelere gelmek için istekli olduğunu söyledi” dedi.
Sabah saatlerinde Rusya Devlet Başkanı Putin, İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile telefon görüşmesi gerçekleştirmişti. Bu görüşmede Putin, Kiev yönetiminin tutarsız açıklamaları olduğundan yakınmış ve müzakereleri başta kabul ettikten sonra vazgeçtiklerini dile getirmişti.


Kıbrıs Postası