Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, Adana'daki İncirlik Üssü'nün Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Hava Kuvvetleri üslerinden biri olduğunu, Türk üssü İncirlik Üssü ile diğer tüm tesislerin Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait olduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Joe Biden'in 1915 olaylarını soykırım olarak nitelendirmesinin ardından gündeme gelen İncirlik Üssü ile ilgili tartışmaları bakanlık kaynakları değerlendirdi ve bu temelde ABD bayraklarının indirilmesi gerektiği yönünde çağrılar yükseldi.

ÜS ANLAŞMASI

Türkiye ile ABD arasında 29 Mart 1980 tarihinde imzalanan Savunma ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması'na göre İncirlik Üssü'ndeki bazı tesislerin kullanıldığı belirtildi. Anlaşmanın "Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'nin İncirlik'teki Türk Silahlı Savunma tesislerinde Birleşik Hükümetin ortak tedbirlere katılmasına izin verme" hükmünü içerdiği belirtildi. ''

ÜS TÜRKİYE'NİN

Bakanlık kaynakları, "İncirlik Üssü Türk Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Üslerinden biridir, Türk Üssü, tüm tesis ve mülkler Türkiye Cumhuriyeti Devletine aittir. Şanlı bayrağımız 24 saat çekildi ve hiç inmedi. ve sonra Hava Kuvvetleri Komutanlığı. Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, 10. Tanker Üs Komutanlığında ABD dışında İspanya, Katar ve Polonya'ya ait olmayanların görüşlerinin de Doğal İstikrar Harekatı tarafından desteklendiğini belirtti.