Rau "Türkiye, özgür dünyanın savunması için gerekli bir müttefik. Askeri yönetim altında bile NATO üyesi olarak güvenilirliğinden şüphe yoktu. Bugünün Türkiye'si demokratik bir ülke ama durum farklı değil. NATO ve Avrupa müttefiklerinin Türkiye’ye ihtiyacı var. " dedi.

Zbigniew Rau, Polonya gazetesi Rzeczpospolita'ya verdiği röportajda Türkiye'nin Avrupa ve NATO için önemine değindi.

"NATO VE AVRUPA'NIN TÜRKİYE'YE İHTİYACI VAR"

ABD Başkanı Joe Biden'in planlanan bire bir görüşmesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olduğunu vurgulayan Rau, şunları söyledi:

"Türkiye, hem ABD hem de Polonya için kilit bir müttefiktir. Bunun kanıtlarından biri, Başkan Biden'ın Brüksel'deki NATO zirvesi için planlanan tek ikili toplantısının Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olacağıdır.

ABD Afganistan'dan çekilirken, bu çekilme Türk ordusu tarafından denetleniyor. Unutulmamalıdır ki Türkiye, özgür dünyanın savunması için gerekli bir müttefiktir.

Bu projenin Ukrayna, Polonya ve diğer NATO ve Orta Avrupa ülkelerine yönelik askeri tehdidi artıracağına işaret eden Rau, Rusya'yı komşularına karşı saldırgan bir politika izlemekle suçladı.

Belarus'taki gelişmeleri değerlendiren Rau, "Polonyalılar Belarus demokrasisine, canlarını ve sevdiklerini riske atan cesur Belaruslulara destek olmak için bir araya gelmeli ki Belarus halkı demokrasi hakkını kazanabilsin."dedi.