Dış basında yer alan habere göre, Netanyahu, düşmanların sadece İsrail'i değil, ortak medeniyeti de yok etmeye çalıştığını belirterek, bu durumun tüm dünyayı tiranlık ve terörün karanlık bir çağına geri döndürme riski taşıdığını ifade etti. Konuşması sırasında, İsrail'in güney Lübnan'daki İran destekli Hizbullah hedeflerine saldırılarına devam ettiğini ve bu çatışmanın geniş bir bölgesel savaşa dönüşme olasılığına dikkat çekti.

İran'ın İsrail'e karşı yedi cephede savaştığını savunan Netanyahu, "İran'da İsrail'in uzun kolunun ulaşamayacağı hiçbir yer yok" dedi. Konuşmasının sonunda, "Bu meclis ve bu salonun dışındaki dünya için başka bir mesajım var: Kazanıyoruz," diye ekledi.

Netanyahu, ateşkes önerileriyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü belirtirken, İsrail Dışişleri Bakanı, İran destekli Hizbullah ile ateşkes yapılması yönündeki küresel çağrıları reddetti. Son olarak, 7 Ekim'deki Hamas saldırısının ardından, Gazze'deki savaşın sona ermesi için Hamas'ın teslim olması ve rehineleri iade etmesi gerektiğini söyledi.

Sivil Düşünce