Savcıya verdiği ifadesinde, Salim Güran'dan Narin'in cansız bedenini alarak aracından çıkardığı torbaya koyduktan sonra dere yatağına gömdüğünü itiraf eden Nevzat Bahtiyar, mahkemede ifadesini değiştirdi.

Bahtiyar yeni ifadesinde, 2 Eylül'de tutuklanan amca Salim Güran'ın "Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm." diyerek kendisini tehdit ettiğini söyledi.

"Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" suçundan yargılanan Nevzat Bahtiyar, Narin Güran'ın amcası Salim Güran tarafından ailesiyle birlikte ölümle tehdit edildiğini belirtti.

Nevzat Bahtiyar, savcıya verdiği ilk ifadesinde, "Narin'in cesedini derenin kenarına bıraktığım zaman üzerine bir taş koyduğumu hatırlıyorum. Cesedin bulunduğu çuvalı suyun kenarındaki doğal kayanın dibine yerleştirdim, üstüne bir taş koydum. Dışarıdan bakınca orada bir şey olduğu anlaşılmıyordu. Savcılıkta verdiğim ifademde geçen Salim'in bana dediği 'Arif'in kızını öldürdüm, sen de bu cesedi alıp yok edeceksin. Yoksa seni ve aileni öldürürüm.' şeklindeki ifade doğrudur. Daha önce ifademde bu durumdan bahsetmemiştim çünkü Salim Güran'dan korkmuştum." demişti.

Çıkarıldığı mahkemede ifadesini değiştiren Bahtiyar, olay günü muhtar Salim Güran ile Narin'in cesedini kendi aracına yerleştirdiklerini söyleyerek, "Daha sonra ben kendi ikametimde Narin'in cesedini tek başıma çuvalın içerisine yerleştirdim." dedi.

Salim Güran'ın arama çalışmalarına katıldığını ve tedirgin olduğunu fark ettiğini belirten Nevzat B ahtiyar, "Ona benzer bir tedirginliği başka birinde gördüğümü hatırlamıyorum. Arama faaliyetleri sırasında Salim ve yanındaki jandarma personeli, annemin avlusundaki eski kuyuya bakmaya geldiler. Narin'in cesedini gömdükten sonra ilk defa Salim ile burada yüz yüze geldik. Jandarma personeli olduğu için bana bir şey sormadı. Bunun haricinde Narin'in hiçbir akrabası bana Narin'in cesediyle ilgili hiçbir şey sormadı. Daha önce de arama kayıtlarım arttığı için kayıtlarımı silmiştim. Olay günü ile alakalı da kayıtlarımı kendim sildim. Kimsenin bu yönde telkin veya tavsiyesi olmadı. Bu durumdan dolayı pişmanım." dedi.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğinin kararında, "Şüphelinin bir kısmını ikrar etmesine karşın bir kısım soruları cevapsız veya muğlak bırakması sebebiyle birtakım şüphelileri korumaya çalıştığı izlenimi uyandırdığı, şüpheli ifadelerinin kısmen çelişkiler barındırdığı" belirterek, Nevzat Bahtiyarın tutarsız ifadelerine dikkat çekti.

Sivil Düşünce