Yetkililere göre, Nijerya'nın üst düzey ordu komutanı Korgeneral İbrahim Attahiru ve diğer ordu subayları, uçağın ülkenin kuzeyinde düşmesi sonucu hayatını kaybetti.
Silahlı kuvvetlerden yapılan açıklamada,meydana gelen olayın uçağın Kaduna Uluslararası Havaalanı'na inerken "sert hava koşulları nedeniyle" meydana geldiği belirtilerek, kazanın "mürettebat dahil 10 subayın daha hayatına mal olduğu" belirtildi.
Uçak kazasına neyin yol açmış olabileceği hakkında bilgi verilmedi, ancak Tuğgeneral Muhammed Yerima daha fazla ayrıntının yakında yayınlanacağını söyledi. Hayatını kaybeden diğer askeri yetkililerin isimleri kamuoyuna açıklanmadı.
Genelkurmay Başkanı Attahiru, Boko Haram silahlı grubuna karşı on yıldan uzun süredir devam eden savaş da dahil olmak üzere artan şiddetle daha iyi mücadele etmek için üst düzey askeri komutanlığın sarsılması kapsamında ocak ayında Cumhurbaşkanı Muhammadu Buhari tarafından atanmıştı.
İlk kez 2015 yılında seçilen eski bir general olan Buhari, hükümetinin ülkede artan güvenlik sorunlarını ele alması konusunda müttefiklerin ve eleştirmenlerin artan baskısı altında.
Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, kazanın "silahlı kuvvetlerimizin ülkenin karşı karşıya olduğu güvenlik sorunlarını sona erdirmeye hazır olduğu bir dönemde bel altı bölgemize ölümcül bir darbe olduğunu" söyledi.
ABD'nin Nijerya diplomatik misyonu, Twitter'dan Attahiru'nun ölümünü "Nijerya için acı bir kayıp" olarak nitelendirdi ve ekledi: "Bugünkü uçak kazasından kaynaklanan trajik can kayıplarının yasını tutmak için Nijeryalılara katılıyoruz."