Yatırım fonlarında ayın en yüksek getirisini ortalama %4,38 ile Emtia fonları verdi. Bu fonları %3,19 Yabancı Hisse Senedi fonları izledi. En düşük performans %0,01 ortalama kazanç ile Yerli Hisse Senedi fonlarında oluştu.

Yatırım fonlarında Nisan ayının en yüksek getirisini %9,06 ile Global Menkul Değerler Portföy Birinci Hisse Senedi Fonu verdi. Onu %7,95 ile Global Menkul Değerler Portföy İkinci Değişken Fonu izledi.

Bireysel emeklilik fonlarında en yüksek getiri ortalama %3,65 ile Emtia fonları kategorisinden geldi. Onu %2,73 ortalama getiri ile Yabancı Borçlanma Araçları fonları izlerken en düşük performans %1,56 getiri ile Para Piyasası fonlarında oluştu.

Bireysel emeklilik fonlarında Nisan ayında en yüksek getiriyi %7,72 ile Anadolu Hayat Emeklilik OKS Atak Değişken Fonu sağladı. Onu %7,54 ile Anadolu Hayat Emeklilik OKS Agresif Değişken Fonu izledi.

SAHA Rating’den Nisan ayında 27 yatırım fonu ve 40 bireysel emeklilik fonu 5 yıldız derecelendirmesi aldı. Fonların güncel rating verilerine ve ayrıntılı listelerine fonbul.com’dan ulaşılabilir.

Hibya Haber Ajansı