Tüm dünyada yükselen "esenlik" trendinin, mesafe ve evde kalma kurallarının çok önemli olduğu pandemi döneminin dijital dünyada daha fazla zaman geçirilmesine neden olduğu görülüyor. Armut.com verilerine göre bu durumun online ortamdaki kişisel hizmet taleplerini de etkilediğini gösteriyor. Çevrimiçi kişisel hizmetlerde psikolog ve diyetisyen talepleri önde Pandemi dönemi ile birlikte online psikolog, diyetisyen, yaşam koçluğu ve pilates talepleri en popüler hizmetler arasında yer aldı.

Pandeminin ilk gününde gerileyen yüz yüze hizmetler, evlerde geçirilen sürenin artması ve mesafe kuralının öneminin anlaşılmasıyla internette yeniden artış gösterdi. Mart 2020'den bu yana yüz yüze diyetisyen ve psikolog hizmeti talepleri% 38 azalırken, "online" diyetisyen talepleri% 332, psikolog talepleri ise% 790 arttı. Pandemi sürecindeki belirsizlikle baş etmek isteyenlerin online psikologlara yöneldiği görüldü.

Servis sağlayıcılar da dijital dünyaya yöneldi Pandeminin başlangıcında% 63 azalan yüz yüze pilates dersi talebi, öğretmenlerin online ders verme yeterliliklerinin artmasıyla 2020 yazından itibaren% 44 arttı. Geçen yıl, pandeminin başlamasıyla yaşam koçluğu ve kişisel eğitmenler yüz yüze taleplerinin% 32'sini kaybetti. Ancak servis sağlayıcıların online dünyaya geçişi ile talep 2020 yazından bu yana% 72 artarak eski seviyenin üzerine çıktı.

 

Hibya Haber Ajansı